Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
17.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 17.34

6 let, 6 mesecev

Olimpija na Dunaj, Bajc nov obraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po nedeljskem prvem porazu pred domačimi navijači čaka Tilio Olimpijo v petek nov obračun. "Zmaji" se odpravljajo na Dunaj, v gosteh pa v tej sezoni še niso prišli do zmage oziroma točke.

Vendar pa je gostovanje na Dunaju po novici, ki je odjeknila iz Tivolija, povsem v senci slovesa Tomaža Vnuka od hokejskih igrišč. "Zmaji" so tako ostali brez kapetana, vodje in zaščitnega znaka, ki je mnoga leta navduševal navijače in bil številnim mladim igralcem za zgled.

Vendar izbranci Danyja Gelinasa nimajo veliko časa za razmišljanje o slovesu legende slovenskega hokeja, še posebej po porazu s SAPO Fehervar pred domačimi navijači v zadnjem krogu. "Začeli smo pod pričakovanji. Nasprotniki so nam vsilili svoj stil igre, igrali zelo obrambno in v prvi tretjini izkoristili svojo priložnost. Sami smo celo srečanje lovili rezultat, vemo pa, kako je, če loviš rezultat. Skušali smo jih ujeti, vendar so Madžari izkoristili še drugo priložnost. Po drugi tretjini smo se zbrali in odigrali zadnjo kot je potrebno ter prišli do izenačenja. Ob koncu smo nato naredili še eno večjo napako, kar je Alba izkoristila in zmagala s 3:2. Enostavno si morda nismo niti zaslužili zmage. Alba je odigrala, kot je potrebno v gosteh. Mislim, da bi lahko iztržili vsaj točko, vendar se nam na žalost ni izšlo in upam, da bomo imeli v prihodnje več sreče," je po nepričakovanem porazu dejal napadalec Ivo Jan.

Odsotnost Mitchella se pozna

V petek bodo tako "zeleno-beli" oslabljeni še za enega izmed nosilcev več, saj ob Vnuku ne bosta nastopila dva igralca, vendar iz različnih vzrokov. Kevin Mitchell namreč zaradi kazni nima pravice do nastopa še na dveh tekmah, napadalec Steve Kelly pa se ubada s poškodbo.

Prebujeni Dunaj bo tako težak zalogaj, še posebej, ker ob igri z igralcem več manjka igralec tipa Mitchell, ki ima odličen pregled nad igro, ob tem pa zna z močnim in natančni strelom premagati nasprotnikovega vratarja.

V gosteh še brez točke

Ljubljančani so sicer v dosedanjem delu trikrat gostovali, vendar pa za enkrat še niso našli poti do zmage. Na prvih dveh tekmah celo niso uspeli doseči zadetka, v Gradcu pa so po dveh tretjinah bili na dobri poti, v zadnji pa nato popustili in "panterjem" prepustili par točk.

Pred novim obračunom Jan o tekmah v gosteh ne najde pravih besed: "Ne vem, kaj naj rečem. V Gradcu smo odigrali dve tretjini zares dobro, lep čas tudi vodili, v tretji tretjini pa je prišlo do razpada sistema. Morda je razlog v preobremenjenosti nekaterih igralcev, vendar pa to ni izgovor. Vsi se zavedamo, kaj moramo narediti, da tekmo zmagamo. V gosteh nam trenutno ne gre in upam, da se bo slej ko prej to spremenilo in bomo zmagali tudi kakšno tekmo na tujem igrišču."

Bajc na preizkušnji, Intranuovo le Asiagov

Je pa po odhodu Vnuka moč zaznati v garderobi "zmajev" nov obraz, saj je na preizkušnjo prišel Lovro Bajc, sin nekdanjega smučarja skakalca in trenerja Vasje. Zadnje tri sezone je 23-letni branilec igral na Finskem. Najprej v mladinski ligi, nato pa v članski za ekipo Rokija.

Ob tem je prišla še ena novica iz tabora Olimpije, in sicer Raffaela Intranuova ne veže nobena pogodbena obveznost več do ljubljanskega moštva, saj je vse obveznosti prevzel Asiago, ki ga vodi slovenski selektor John Harrington.

Ne spreglejte