Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 12. 2007,
20.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 30. 12. 2007, 20.56

8 let

Odličen debi Elika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 35. kroga lige Ebel v gosteh premagali madžarsko Albo Volan iz Szekesfehervarja s 7:3 (2:0, 1:0, 4:3).

Ljubljančani so na krilih zadnjih zmag - v slovenskem derbiju so premagali Jeseničane, doma pa v zadnji tekmi leta 2007 Celovčane - v Szekesfehervar pripotovali le z enim ciljem: maščevanjem za poraz na zadnji medsebojni tekmi v Tivoliju, obenem pa so želeli nadaljevati niz zmag in obdržati osmo mesto, ki so ga po porazu tekmecev iz Gradca zavzeli po 34. krogu. Ljubljančani so na Madžarsko odpotovali že dan pred tekmo, prvič pa se je novim soigralcem na ledu pridružil tudi njihova zadnja okrepitev, 41-letni veteran z bogatimi izkušnjami iz lige NHL Todd Elik.

Zaradi poškodbe tokrat ni igral Brian Felsner, zato pa se je izjemno izkazal prav novinec Elik. Že v tretji minuti tekme je zadel svoj prvi gol v zeleno-belem dresu in nove soigralce povedel v vodstvo, do konca tekme pa je zbral še tri podaje. Domači hokejisti so bili predvsem z igralcem več v uvodni tretjini zelo nevarni, a se je vratar Olimpije Alex Westlund izkazal in v prvih 20 minutah nabral 20 obramb. Za nameček pa je ob koncu prvega dela za novo hladno prho za Albo poskrbel izkušeni Nik Zupančič.

V 43 sekundah trikrat zadeli

V 24. minuti je Ralph Intranuovo povišal že na 3:0, ko pa so slovenski prvaki v 35. sekundi zadnje tretjine izkoristili prednost dveh igralcev več in povedli s 4:0, gol je dosegel Brendan Yarema, je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Ljubljano. Madžari se sicer še niso predali, v 43. minuti so s svojim prvim golom na tekmi izid znižali, toda to je bilo premalo. Kajti zeleno-beli so v obdobju med 52. in 53. minuto v razmaku pičlih 43 sekund dosegli kar tri gole. Od tega sta dva "padla" ob igri z igralcem manj, enega pa je Yarema dosegel s kazenskega strela. Ko je bilo pri visokih 1:7 že vse odločeno, je nekoliko popustila zbranost gostov in domači so z dvema zadetkoma poraz ublažili.

Olimpija mora v zadnjem krogu na gostovanju v Innsbrucku kljub današnjemu uspehu za uvrstitev na osmo mesto iztržiti vsaj točko, saj je Gradec v dvoboju s Salzburgom z izenačujočim zadetkom Iva Jana ujel točko, tako da mu slovenska ekipa še ni ušla na varno razliko.

Ne spreglejte