Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2015,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Robert Sabolič Blaž Gregorc Robert Kristan Luka Gračnar Klemen Pretnar Edo Terglav Sparta Praga Red Bull Salzburg Grenoble Boštjan Goličič

Nedelja, 23. 8. 2015, 13.16

8 let

Nova ničla Salzburžanov, Sabolič do točke, Gregorc do podaje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vsi slovenski legionarji, ki so v soboto odigrali tekme lige prvakov, so izgubili. Točko si je prislužila le Sparta Praga Roberta Saboliča, ki je v podaljšku izgubila proti švicarskemu prvaku Davosu.

Salzburžanom v ligi prvakov ne kaže najbolje. Potem ko jim je v četrtek presenetljivo spodrsnilo pri danskih prvakih (1:4), jim je v soboto nasproti stal švedski prvoligaš HV71, ki so mu prav tako z 1:4 priznali premoč. Rdeče bike je sicer v zadnji tretjini v vodstvo z 1:0 popeljal John Hughes, zadetek pa je očitno dal krila gostiteljem, ki so do konca obračuna štirikrat premagali slovenskega vratarja Luko Gračnarja. Ta je zaustavil 33 od 37 strelov, na drugi strani pa je imel čuvaj mreže Erik Ersberg veliko manj dela, saj je proti njemu zletelo le 20 ploščkov, le eden pa je končal za njegovim hrbtom.

Avstrijski prvaki po dveh tekmah zasedajo zadnje, tretje mesto v skupini – v izločilne boje vodita le prvi dve mesti –, tako da jih na povratnih domačih tekmah čaka še veliko dela, če se bodo želeli uvrstiti v 1/16-finala.

Tudi Sparta Praga Roberta Saboliča je v soboto odigrala drugo tekmo skupinskega dela in v Švici proti Ženevi na izenačenem srečanju vknjižila točko. Gostitelji so do zmage s 4:3 prišli v tretji minuti podaljška, naš napadalec je igral v tretjem napadu in v statistiko vpisal dva strela.

Gregorc s podajo, Pretnarjevi proti finskim prvakom

Premierno tekmo lige prvakov v tej sezoni so odigrale Pardubice Blaža Gregorca in Roberta Kristana, ki so pred domačimi gledalci tesno izgubile (2:3). Z zadetkom v zadnji minuti tekme so vse tri točke v Švico odpeljali prvaki iz Davosa, ki ga je češki extraligaš med pripravljalnim obdobjem ugnal s 7:4. Slovenski branilec je ob porazu podal za vodstvo z 1:0, medtem ko Lix tokrat ni dobil priložnosti za branjenje.

Z ligo prvakov se je prvič v novi sezoni srečal tudi Klemen Pretnar, ki ga je z Dunajem pred domačim občinstvom čakala težka naloga, saj so v goste prišli finski prvaki, člani Kärpäta. Ti so v avstrijsko prestolnico pripeljali še izjemno razpoloženega vratarja Samija Aittokallia, ki je svoje delo opravil z odliko in ubranil vseh 18 strelov domačih. Na drugi strani pa je Nathan Lawson ob 24 strelih dvakrat klonil. Slovenski branilec je bil del tretje peterke, v statistiko pa je vpisal dva strela.

Ne spreglejte