Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2015,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings Columbus Blue Jackets

Torek, 8. 12. 2015, 17.14

8 let

NHL-ovci bodo lahko zapravili več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Komisar lige NHL Gary Bettman je v začetku tedna razkril, da bi se plačilna kapica za prihodnjo sezono lahko zvišala, kar bi številnim klubom močno olajšalo kadrovanje.

Nič še ni uradno, a na ponedeljkovih sestankovanjih je Gary Bettman s svojimi namigi o zvišanju plačilne kapice zagotovo razveselil marsikateri klub lige NHL. Če se je plačilna kapica iz sezone 2014/15 do letošnje zvišala za 2,4 milijona ameriških dolarjev (2,25 milijona evrov), na 71,4 milijona ameriških dolarjev, bi se do prihodnje lahko še za dodatne tri milijone dolarjev (2,8 milijona evrov), na 74,4 milijona ameriških dolarjev (69,7 milijona evrov).

"Dali smo zelo grobo oceno o tem, kakšen bi lahko bil 'salary cap' prihodnjo sezono, in sicer bo med zneskom, ki velja zdaj, in tistim, zvišanim za tri milijone. A ne želim govoriti o točni številki, saj je šele december, pred nami pa še velik del sezone in še veliko časa za zbiranje prihodkov," komisar ni hotel prehitevati dogodkov, saj bo zvišanje odvisno od različnih dejavnikov, med drugim tudi od točnosti predhodnih poročil in vrednosti kanadskega dolarja.

Zadržati z okrepljeno pogodbo

Ob takšnem zvišanju bi marsikatero moštvo lažje zadihalo in katerega od svojih pomembnih členov zadržalo z okrepljeno novo pogodbo. Med vidnejšimi oklepniki, ki se jim pogodba konec tekoče sezone izteče, je tudi Anže Kopitar. Eden od vlečnih konjev Los Angeles Kings je po stari pogodbi pred odbitjem davka v zadnjih sedmih letih na sezono prejemal okoli 6,8 milijona ameriških dolarjev (4,78 milijona evrov).

Slovenski napadalec je večkrat ponovil, da bi rad ostal v sončni Kaliforniji, a Kralji bodo seveda morali seči globlje v žep, kot so do zdaj, pri čemer bi jim takšno zvišanje plačilne kapice prišlo še kako prav. Enako velja za Tampo Bay Lightning in Stevena Stamkosa, ki bi bil lahko po koncu sezone prost igralec.

Čez lužo se je o Kopitarju in LA Kings v tej sezoni pisalo marsikaj, največkrat so se pojavljala namigovanja o dolgoročni (osemletni) pogodbi, po kateri bi bil lahko bogatejši tudi za devet milijonov ameriških dolarjev (6,33 milijona evrov) na sezono. A pustimo namigovanja in raje počakajmo na uradno potrditev nadaljevanja Gorenjčeve hokejske poti.

Columbus jih je na prvi tekmi spravil na kolena

Ta ga bo že danes zanesla na prvo v seriji šestih gostovanj (kar deset od 11 prihodnjih tekem bodo Kralji preživeli v gosteh), in sicer bodo peto zaporedno zmago lovili pri Columbus Blue Jackets. Z zadnjim moštvom vzhodne konference so se drugi na zahodu, ki pogrešajo Trevorja Lewisa, letos že opekli. V Staples Centru je Columbus Kralje premagal s 3:2, a to še preden so doživeli renesanso na domačem terenu, na katerem so kar naenkrat najboljše moštvo lige.

"Vsi vemo, kaj moramo narediti in kako igrati v gosteh, da bi bili uspešni. Na nas je, da damo vse od sebe in poskušamo nadigrati fante, ki nam stojijo nasproti," pred skoraj dva tedna dolgim gostovanjem razmišlja Kopitar, ki se bo s soigralci na domače tekme vrnil šele 22. decembra.

Ne spreglejte