Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
7.42

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 3. 3. 2019, 7.42

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 2. marec

Po skoraj mesecu dni veselje tudi za Kralje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Los Angeles Kings | Los Angeles Kingsi so po desetih zaporednih porazih le prišli do zmage. S 6:3 so premagali Chicago. | Foto Reuters

Los Angeles Kingsi so po desetih zaporednih porazih le prišli do zmage. S 6:3 so premagali Chicago.

Foto: Reuters

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so po desetih zaporednih porazih le prekinili črno serijo in prišli do prve zmage po 7. februarju. Pred domačimi gledalci so ugnali Chicago Blackhawks. Kapetan Anže Kopitar je podal za končnih 6:3. Končnica je za Kalifornijce močno oddaljena. Z zmago so se izognili izenačitvi negativnega klubskega rekorda v številu zaporednih porazov iz leta 2004. 

Adrian Kempe, Brendan Leipsic in Ilja Kovalčuk so prispevali gol in podajo, vratar Jonathan Quick je zbral 29 obramb. Za Chicago je dva gola dosegel Brandan Perlini, njegova udarna napadalna trojka Patrick Kane, Jonathan Toews, Brandon Saad pa tokrat ni vknjižila niti točke.

"To je bil eden glavnih razlogov, da smo končno dobre volje zapustili led. Nekaj takega smo potrebovali, odigrali smo perfektno. Če bo vsak igralec pokazal tako igro, kot jo je danes, lahko upamo na boljše obdobje," je bil zadovoljen Kempe, eden od štirih igralcev, ki so premagali vratarja Coreyja Crawforsa, ta je ubranil 19 strelov, tudi enega Kopitarjevega.

Slovenec je bil podajalec pri zadnjem golu - ekipi sta v serijah dosegli po tri zadetke, kralji so povedli s 3:0, Chicago je izenačil, po izenačenju pa so gostitelji spet dosegli tri gole, piko na i je postavil Brown, ki je odigral 1.100. tekmo v ligi in dosegel 276. zadetek, z njim je postal šesti strelec Los Angelesa vseh časov, na lestvici je prehitel Butcha Goringa.

Zanimivo je, da sta oba vratarja v statistiko vpisala podajo, to se je v NHL zgodilo prvič po letu 2012.

Tampa visoko odpravila Senatorje, Pittsburgh pa Montreal

Člani vodilne ekipe Tampa Bay Lightning so se vrnili na zmagovite tirnice in s 5:1 odpravili Ottawo, z istim rezultatom je Pittsburgh na gostovanju odpravil Montreal in vknjižil pomembno zmago v boju za končnico. Z dvema zadetkoma in podajama je bil prvi mož zmage Jake Guentzel, kapetan pingvinov Sidney Crosby pa je zadetku dodal še tri podaje.

Jake Guentzel je k zmagi Pittsburgha s 5:1 nad Montrealom prispeval dva zadetka in dve podaji. | Foto: Reuters Jake Guentzel je k zmagi Pittsburgha s 5:1 nad Montrealom prispeval dva zadetka in dve podaji. Foto: Reuters

Minnesota zaustavila niz prvih na zahodu

Zmagovite nize so uspešno nadaljevali hokejisti Arizone Coyotesa, Minnesote Wilda in Caroline Hurricanesa. Kojoti so za šesto zaporedno zmago s 3:1 premagali Detroit, Minnesota je peto zaporedno zmago vknjižila pri vodilnem na zahodu Calgaryju (4:2) in končala njegov sedem tekem dolg niz zmag. Carolina je po podaljšku za peto zaporedno zmago strla Florido Panthers. Zmagoviti zadetek je prispeval Sebastian Aho.

Tuuka Rask je ob nogometni zmagi Bostona nad Devilsi zaklenil svoja vrata. | Foto: Reuters Tuuka Rask je ob nogometni zmagi Bostona nad Devilsi zaklenil svoja vrata. Foto: Reuters

Rask zaklenil

Obračun vratarjev med Bostonom in New Jersey Devilsi je z 1:0 pripadel prvemu. Edini zadetek na tekmi je v tretji minuti prispeval Brad Marchand, ki je imel nekaj minut zatem priložnost za zvišanje vodstva Kosmatincev na 2:0 s kazenskega strela, a ga ni izkoristil. Izkazala sta se oba vratarja. Domači Tuuka Rask je zaustavil vseh 20 strelov, mladi kanadski čuvaj gostov Mackenzie Blackwood pa 29 od 30.

Tretja ekipa vzhoda Toronto je s 5:2 premagala Buffalo, Dallas pa je bil v bitki za izločilne boje s 4:1 boljši od St. Louisa.

Liga NHL, 2. marec

Lestvica:

Ne spreglejte