Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2019,
6.59

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Boston Bruins Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL NHL

Sreda, 18. 12. 2019, 6.59

4 leta, 4 mesece

Liga NHL, 17. december

Še ena izjemna predstava Anžeta Kopitarja, ki je odločil tekmo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
Anže Kopitar | Anže Kopitar in druščina sta zmagala v Bostonu. | Foto Gulliver/Getty Images

Anže Kopitar in druščina sta zmagala v Bostonu.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na sredo je bilo v ligi NHL zelo pestro. Novo zmago, že četrto na zadnjih petih tekmah, so dosegli Kopitarjevi LA Kings, ki so v gosteh v podaljšku premagali Boston, drugo najuspešnejšo ekipo lige. Junak tekme je bil nihče drug kot Anže Kopitar. Navdušil je tudi mladi Kanadčan Anthony Cirelli, ki je v podaljšku spektakularno odločil zmagovalca na tekmi med Tampo in Ottawo.

Kot kaže, se hokejisti LA Kings počasi dvigujejo, saj so v noči na sredo dosegli že četrto zmago na zadnjih petih tekmah. Tokrat je presenetljivo padel Boston, ki je trenutno drugi na lestvici vzhodne konference. Kralji so tekmo dobili v podaljšku, odločilen gol je dosegel Anže Kopitar. Ta je blestel že tekmo pred tem, ko je proti Detroitu dosegel dva gola.

"Vsak podaljšek je dobra priložnost. Nekaj priložnosti smo izpustili, ampak Jonathan Quick je bil dober. Branil je njihove strele in uspelo nam je zmagati. Čutimo, da igramo dober hokej. Na tem moramo graditi," je po zmagi povedal Hrušičan.

Zelo veliko delo je opravil tudi njihov vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 37 strelov na njegova vrata.

Kralji so že dvakrat vodili

Tekmo so bolje začeli Kralji, potem ko je v tretji minuti uvodne tretjine zadel Blake Lizotte, slabo minuto pred koncem prve tretjine je na izid 1:1 izenačil igralec Bostona Danton Heinen. V drugi tretjini smo lahko videli podoben scenarij. Kralji so v tretji minuti druge tretjine povedli z golom Adriana Kempeja, na 2:2 je pozneje izenačil Patrice Bergeron.

V zadnji tretjini je prvič na tekmi povedel Boston, ko je Brandon Carlo zadel za 3:2, dve minuti pred koncem rednega dela je na 3:3 izenačil Matt Roy in izsilil podaljšek. V četrti minuti podaljška je tekmo odločil Anže Kopitar, trenutno najboljši slovenski hokejist.

Nad svojimi varovanci je bil zelo navdušen Todd McLellan, trener Kraljev. "Bolj vesel ne bi mogel biti za te fante. Veliko so vložili v to tekmo, da so lahko zmagali. Po tekmi je v slačilnici zelo veselo, fantje lahko zdaj zasluženo proslavljajo."

Kralje prihodnja tekma čaka v noči na petek, ko bodo gostovali pri ekipi Columbus Blue Jackets.

Cirelli osrečil Tampo

Do zmage po podaljšku so prišli tudi hokejisti Tampe Bay Lightning, ki so s 4:3 premagali Ottawo Senators. Odločilni gol je 20 sekund pred iztekom podaljška prispeval Anthony Cirelli. 22-letni Kanadčan je navdušil s spektakularnim zadetkom.

Zmagoviti zadetek Cirellija:

Strelsko so bili tokrat na gostovanju zelo razpoloženi pri Nashville Predators in Carolini Hurricanes. Nashville je z 8:3 premagal New York Islanders, s po trema točkama sta se izkazala Craig Smith (dva gola in podaja) in Calle Jarnkrok (gol in dve podaji). V 29. minuti so domači vodili s 3:1, potem pa so do konca tekme zadevali le še gostje iz Nashvilla.

Carolina je s 6:3 ugnala Winnipeg Jets. Jordan Staal je za goste zadel dvakrat, Sebastian Aho je poleg dveh golov prispeval še podajo.

Dvoboj med San Jose Sharks in Arizono Coyotes se je končal s 3:2, za zmago gostov iz Arizone je v 58. minuti zadel Oliver Ekman-Larsson.

Kanadski obračun med Vancouver Canucks in Montreal Canadiens so s 3:1 dobili slednji. Domače je v vodstvo popeljal Adam Gaudette, za gostujočo zmago pa so zadeli Nick Cousins, Tomas Tatar in Shea Weber.

 

Liga NHL, 17. december

Lestvica

 

Ne spreglejte