Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 7. 2010,
11.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 11. 7. 2010, 11.03

8 let, 3 mesece

Nemški reprezentančni junak odhaja v NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nemški vratar Denis Endras, ki je bil med najzaslužnejšimi za četrto mesto na SP, si je z dobrimi predstavami na tekmovanju zagotovil prestop v ligo NHL, kjer bo okrepil Minnesoto Wild.

Nemčija je na zadnjem svetovnem prvenstvu, ki ga je odigrala pred domačimi navijači, prišla do največjega uspeha v zgodovini, saj je osvojila četrto mesto. Med glavnimi junaki uspeha je bil brez dvoma vratar Dennis Endras, ki je po koncu tekmovanja prejel največje število nagrad. Bil je proglašen za najbolj koristnega igralca turnirja, najboljšega vratarja, prav tako pa je bil uvrščen v ''all-star'' ekipo prvenstva.

Dobre predstave pa niso ostale neopažene niti pri predstavnikih NHL ekip. Tako si je 24-letnega vratarja v svoji garderobi zaželel generalni direktor Minnesote Chuck Fletcher, ki ga bo preizkusil najprej na kampu pred sezono. Vseeno bo nemški vratar v prihodnji sezoni igral v Nemčiji, onkraj Atlantika pa naj bi se vrnil v sezoni 2011/12.

Endras ima za sabo tudi odlično sezono v Nemčiji, saj je imel velik del zaslug, da se je ekipa Augsburga uvrstila v finale. Pred dvema letoma je bil v rodni domovini proglašen za novinca leta. ''Zelo sem vesel, da bom dobil tako priložnost. Vedno sem se želel preizkusiti v ligi NHL. Po pogovoru s Fletcherjem in vodstvom Augsburga smo prišli do spoznanja, da je vseeno najbolje, da še eno leto ostanem v Nemčiji,'' je po podpisu pogodbe dejal nemški čuvaj mreže.

Ne spreglejte