Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2013,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Red Bull Salzburg

Torek, 15. 1. 2013, 11.39

8 let

Ne le boj za končnico, izgubili tudi Kuhna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S porazom v Dornbirnu so zeleno-beli tudi dokončno izgubili možnosti za preboj med najboljših šest ekip. Za tri tekme pa so izgubili tudi vratarja Jerryja Kuhna, ki si je prislužil kazen igre.

Še s tretjim porazom proti Dornbirnu so hokejisti Olimpije dokončno padli v tako imenovano kvalifikacijsko skupino. V njej se bo v drugem delu šest ekip borilo za zadnji mesti, ki še vodita v končnico. Izbranci Bojana Zajca na oddaljenem gostovanju niso prikazali potrebne discipline, predvsem pa niso znali zaustaviti Andrewa Kozaka, ki jim je zabil kar tri gole. ''Bili smo preveč nervozni, naredili smo preveliko število individualnih napak. Verjemite, da smo želeli zmagati in ostati v igri za šesto mesto, vendar pa to ni bila naša najboljša predstava v gosteh. Dornbirn je zasluženo zmagal,'' je po tekmi za uradno stran lige razlagal ljubljanski strateg.

Tekmo je ob zadetkih zaznamoval še pretep v 52. minuti. Domači igralci so skozi celotno srečanje provocirali vratarja Jerryja Kuhna, temu so popustili živci. Spravil se je na Daniela Boisa in ga nekajkrat udaril kar s čelado. Pričakovano je sledila kazen, ki se je glasila, da bo ameriški vratar moral počivati na treh tekmah. Še dobro, da se kazen izteče prav ob koncu prvega dela in bo Kuhn v kvalifikacijski skupini že lahko znova pomagal soigralcem. Dejanj 26-letnika seveda ne gre opravičevati, a vseeno je potrebno znova opozoriti na dejstvo, ki smo ga že večkrat navedli. Soigralci Olimpijinega čuvaja mreže enostavno ne znajo zavarovati. Kuhn je že na prejšnjih tekmah prejel nalete, udarce po rokavici, nato pa bil vidno razdražen. Ostali soigralci pa so le nemo opazovali in morda tudi malo odrinili nasprotnikovega igralca. Tu prednjači najtežji igralec v zeleno-belem dresu Andrewu Thomasu, ki je bil zraven pripetljaja tudi v Dornbirnu. Ameriški branilec ima okoli 100 kilogramov, ki bi jih pri zaščiti vratarja s pridom uporabil. Se spomnite v prejšnji sezoni Brada Cola, kako je odreagiral v takšnih situacijah. Ali pa se vrnimo še nekoliko nazaj … Pri Neilu Sheehyju ali pa tudi zdajšnjemu trenerju Zajcu se bi takšna provokacija pripetila le enkrat, nato pa bi nasprotnik močno premislil, ali bo upal še enkrat dregniti v čuvaja mreže.

Priložnost med vratnicami bo tako proti Salzburgu, ki je prav tako ostal brez neposredne uvrstitve v končnico, dobil mladi Matic Boh. ''Med vratnice bo stopil Matic, ki bo sedaj dobil priložnost in odgovornost. Jerry je doslej branil prav na vseh tekmah, premor mu bo prišel prav, čeprav do tega ne bi smelo priti,'' pravi Zajc, ki nadaljuje: ''Boj za končnico se bo začel še sedaj. Proti Salzburgu smo izgubili vse tri medsebojne obračune, vendar pa gre za novo tekmo.''

Ne spreglejte