Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2008,
5.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 11. 5. 2008, 5.33

8 let

Naredili bomo vse, da se spet vrnemo nazaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvenstvo se je za Slovenijo končalo, a na zadnji tekmi so reprezentantje le popravili slab vtis, ki smo ga dobili po prejšnjih igrah... Žal prepozno.

Mats Waltin, slovenski selektor: "Nismo izpolnili cilja, zato sem razočaran. Danes je bila dobra tekma, a ne moremo pozabiti včerajšnje in še posebno tiste z Latvijo. Morda danes igralci niso čutili takšnega pritiska, saj niso imeli česa izgubiti. Drsali so tako kot znajo. Po včerajšnji tekmi sem naredil nekaj sprememb in lepo je bilo videti Manfredo, ki je danes dobro igral. No, saj je cela ekipa igrala dobro. Moja pogodba z zvezo poteče s tem svetovnim prvenstvom, kako bo v prihodnje, pa bomo še videli."

Marcel Rodman, kapetan Slovenije: "Z izjemo vratarja Lixa (Robert Kristan op.p.) in Anžeta smo bili vsi ostali v senci, iz katere nismo znali priti. Na tej zadnji tekmi pa smo kot ekipa igrali zelo dobro. Danes je plošček le šel lepo od igralca do igralca, znali smo ga zadržati, bili Slovakom enakovredni, tudi boljši, čisto drugače kot v prejšnjih tekmah. A dejstvo je, da smo prepozno zaigrali tako kot znamo. Morda zato, ker smo bili neobremenjeni. Tako nismo dosegli svojega cilja in tega se zavedamo. Vedeti moramo, da nam noben ne bo ničesar podaril."

Tomaž Razingar, napadalec Slovenije: "Ja, na tem prvenstvu smo se večkrat zelo trudili, delali pa zelo slabo. Mislim, da ni dobro, da vsako leto menjujemo selektorje. Lepo bi bilo najti en sistem, ne pa da skačemo iz finskega, češkega, ameriškega, švedskega... Lep primer so Danci, ki jih ni veliko več kot nas, a skandinavsko šolo imajo že od majhnih nog, iz leta v leto napredujejo in že žanjejo sadove dobrega dela. Zavedati se tudi moramo, da smo se tokrat srečali z reprezentancami, ki jih doslej še nikoli nismo premagali. Pred prvenstvom smo dobili proste roke, da se igralci sami dogovorimo, kdo bo v kateri peterki. Prisotna je bila nova energija, a razen Anžeta in obeh vratarjev smo bili vsi igralci dolžniki in tudi danes nam žal ni uspelo. A bila je bistveno boljša igra, po dolgem času remi v rednem delu proti eni od velesil, kar Slovaška prav gotovo je."

David Rodman, napadalec Slovenije: "Spremenili smo taktiko. Bolj smo poskušali napadati, igrali bolj agresivno, več časa smo igrali v njihovi tretjini. Prej smo igrali preveč statično, obrambno in delali preveč prekrškov. Žal se nam na koncu ni izšlo. Očitno se nam preveč pozna manjše igrišče. Navajeni smo na evropski sistem in z našo igro je težko igrati na teh igriščih, še posebno proti takšnim reprezentancam. Če pa bi že proti Latviji igrali tako kot danes, sem prepričan, da bi bil rezultat drugačen kot je bil. A igrali smo tako slabo, kot v zadnjih petih letih še nikoli... Obstanek v skupini A je bil morda malo nerealen, saj v zadnjih desetih letih še nismo premagali nobenega od naših nasprotnikov, a upali smo na najboljše. Drugo leto bomo naredili vse, da se spet vrnemo nazaj."

Andrej Hočevar, vratar Slovenije: "Pred tekmo smo se dogovorili, da ni še nič izgubljenega, da je pred nami še 60 minut, ki jih moramo dobro odigrati. Pri tem smo uspeli, a zagotovo ni najboljše za našo psiho, da smo izgubili po kazenskih strelih, še posebno na tako pomembni tekmi. Res smo imeli nesrečo in zdaj se pač selimo v divizijo I. Sam resda nisem branil že kar nekaj časa, a pred tekmo sem se poskušal kar najbolje pripraviti nanjo. Malo mi je manjkal občutek za lovljenje ploščka, a iz minute v minuto sem se počutil bolje. Pohvaliti moram soigralce, saj smo z borbo prikazali srčno igro, ki se je obrestovala. "

Marjan Manfreda, napadalec Slovenije: "Če bi zmagali, bi bil moj debi na svetovnih prvenstvih res enkraten, a vseeno sem vesel, da sem dal vsaj gol. Do sedaj sem bil na tribuni in mi je bilo težko, ko sem gledal tekme, saj sem vedel, da je ekipa veliko boljša, kot je pokazala. Danes smo naredili manj prekrškov, več igrali na vse štiri napade in tako le prikazali boljšo igro."

Miha Rebolj, branilec Slovenije: "Imeli smo močne nasprotnike in nam na nobeni tekmi ni bilo lahko, a danes smo odigrali zelo dobro in smo lahko ponosni na prikazano. Šli smo na vse ali nič in pokazali karakter, ki bi nas moral 'krasiti' na naslednjih reprezentančnih tekmah. Žal smo bili proti Latviji popolnoma izgubljeni, saj tudi z dvema igralcema več niti enkrat nismo ustrelili na gol. V skupini B bomo hitro dokazali, da spadamo v nižji razred skupine A, nekako od 12. do 16. mesta."

Julius Šupler, slovaški selektor: "Glavni razlog zakaj smo prišli do borb za obstanek v skupini A, gre iskati v tekmi z Nemčijo, ki smo jo izgubili. Res sem vesel, da smo danes in včeraj zmagali, saj je bilo to za nas že kar strašljivo. Hvala vsem igralcem in ostalim v naši ekipi, ker so se tako dobro odrezali, saj je Slovenija danes igrala zelo dobro in rezultat bi bil lahko tudi obraten."

Ne spreglejte