Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2009,
18.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 15. 12. 2009, 18.57

8 let, 1 mesec

Napake v zadnji tretjini drago plačali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska izbrana vrsta do 20 let je nastope na svetovnem prvenstvu divizije I v Franciji začela s porazom proti Danski (0:3), ki je vse tri zadetke dosegla v zadnji tretjini.

Začetek tekme je bil izenačen, nato pa so Danci po izključitvi branilca Jana Marklja prevzeli vajeti v svoje roke in bili nevarnejši tekmec. "Risi" so imeli v tem delu še dvakrat igralca manj na ledu, vendar pa je vratar Luka Gračnar uspel mrežo ohraniti nedotaknjeno. Drugo tretjina pa je odražala povsem drugačno sliko, saj so bili Slovenci tisti, ki so vršili pritisk in si pripravljali nevarnejše priložnosti, a bili vsakokrat neučinkoviti.

Slovenska izbrana vrsta je tretjo tretjino začela odločno, vendar je hitro moral na kazensko klop Luka Ščap in danski hokejisti so prednost igralca več unovčili, saj je Gračnarja po podaji Marka Mieritza ugnal Patrick Bjorkstrand. Izbranci Danyja Gelinasa so se podali v boj za izenačenje, vendar v 53. minuti izgubili plošček, do katerega je prišel Alexander Jensen in v ogenj poslal Sörena Christiansena, ki je povišal na 2:0. Slovenski selektor se je odzval z minuto odmora, ki pa ni nič spremenila, saj je Sloveniji štiri minute pred koncem smrten udarec zadal Simon Grönvaldt.

Izjavi po tekmi:

Luka Gračnar, vratar Slovenije: "Moram priznati, da smo se igralci sprva Dancev malce ustrašili. Predvsem zaradi njihovega renomeja. Ampak po nekaj minutah smo ugotovili, da se lahko kosamo z njimi. Dve tretjini smo odlično igrali tako v obrambi kot v napadu. Imeli smo svoje priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. V zadnji tretjini ne bi mogel reči, da nam je zmanjkalo moči, enostavno nam je po prvem prejetem zadetku popustila koncentracija in se nismo mogli vrnit nazaj v igro. Prejeli smo še dva hitra zadetka in tekme je bilo konec."

Gorazd Drinovec, pomočnik trenerja: "Naša ekipa je začela izredno dobro. Igralci so se držali vseh navodil, ki sva jih dala pred tekmo in tako je potekala celotna prva tretjina. Skozi prvo tretjino smo nadzirali igro in onemogočali danske napade. V drugi tretjini so igralci postali samozavestnejši in si priigrali kar nekaj izjemnih priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. V zadnji tretjini je po prvem zadetku za trenutek popustila koncentracija, napake naših posameznikov in Danci so to takoj kaznovali ter s tem dosegli zmago."

Ne spreglejte