Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2015,
10.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Red Bull Salzburg

Petek, 16. 10. 2015, 10.50

8 let

Nad prekletstvo, staro 2.500 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpijo čaka izjemno težko gostovanje. Na Solnograškem se bo udarila z aktualnim prvakom Salzburgom, ki iz kroga v krog stopnjuje igro. Zadnjič je v Mozartovem mestu slavila pred skoraj 2.500 dnevi.

Drugo četrtino rednega dela zmaji, po torkovem nespametnem porazu z Dornbirnom so padli na zadnje mesto, začenjajo tam, kjer so zadnjič slavili daljnega 28. decembra leta 2008. Vse od takrat so bili zeleno-beli eden od najljubših gostov Salzburžanov, ki so dobili zadnjih 19 medsebojnih dvobojev na domačem terenu.

Rdeči biki so tudi tokrat favoriti brez primere. Po anemičnem začetku sezone, ko so nanizali tri poraze in zasedali mesto, na katerem zdaj ždi Olimpija, se je njihova krivulja začela obračati navzgor. Na zadnjih osmih tekmah so sedemkrat zmagali in počasi, a vztrajno, pridobivali mesta. Trenutno jih na tretjem mestu od vodilnega Znojma ločijo štiri točke, vse bolje v vratih deluje tudi Luka Gračnar, ki je v torek na derbiju z Dunajem ohranil mrežo nedotaknjeno.

"Zadnji rezultati so nam dvignili samozavest in pozitivno vplivali na našo igro. Obrambno smo zelo dobri," je v pogovoru za uradno spletno stran lige optimizem izžareval Alexander Pallestrang. Branilec opozarja, da čeprav igrajo z Olimpijo, nasprotnika ne bodo podcenjevali: "Nikakor jih ne gre podcenjevati, imajo nekaj dobrih posameznikov. Napadali bomo na vso moč." Pri domačih bosta manjkala branilec Matthias Trattnig in napadalec Andreas Kristler, vprašljiva sta tudi nastopa branilsko-napadalske dvojice Brian Connelly – Marco Brucker.

Brez pritiska

Na drugi strani Fabian Dahlem še naprej ne bo mogel računati na hitrega branilca Davida Planka, za nemškega stratega izjemno pomembnega člena v napadu Guillauma Desbiensa, na prvo tekmo v sezoni pa še čaka poškodovani Aljaž Uduč. Pri Olimpiji, ki ima za seboj serijo štirih porazov, pravijo, da se bodo še enkrat več bojevali do konca in da ne bodo dopustili, da bi v Salzburgu spremljali igro mačke z mišjo.

"V Salzburgu je vedno težko igrati in tudi tokrat ne bo nič drugače. Salzburg je velik favorit, tako da gremo lahko tja brez kakršnegakoli pritiska. Tekma se začne z 0:0 in traja 60 minut. V tem času se lahko zgodi marsikaj," pa pred večernim obračunom, ki se bo v Avstriji začel ob 19.15, razmišlja najučinkovitejši Ljubljančan prve četrtine rednega dela Žiga Pešut.

Olimpija je na zadnjem medsebojnem srečanju (januarja v Tivoliju) po več kot dveh letih na kolena spravila Salzburg. Takrat so zmaji slavili v podaljšku.

Ne spreglejte