Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2009,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 20.30

8 let

Na odmor z novim parom točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Tilie Olimpije so zadnjo tekmo pred reprezentačnim premorom odigrali proti Red Bull Salzburg in se veselili novega para točk, saj so bili boljši s 3:2.

Pri Olimpiji na obračunu proti Salzburgu tokrat poleg poleg Iva Jana ni nastopil tudi Brendan Yarema, ki ima težave s prepono. V prvi tretjini sta obe ekip igrali bolj obrambno naravnano, tako da nista naredili veliko napak, posledično pa ni prišlo do kakšnih večjih priložnosti. Gostje so bili sicer nekoliko več v nasprotnikovi obrambni tretjini, v 15. minuti pa je Martinu Ulmerju vratnica preprečila veselja.

Minuto zatem je imel veliko dela Aleš Sila, saj so imeli igralci Salzburga ''power-play''. Prvega zadetka so se veselili ''zeleno beli'', ko je odbiti strel Igorja Cvetka v mrežo pospravil Jurij Goličič. Ob prvem pisku sirene pa so zapele tudi pesti, največ zasluh za to pa ima sodnik Ladislav Smetana, ki je slabo opravljal svoje delo. Pretep je sicer pripadel Gregu Kužniku, ki je Michaelu Gergenu potalal nekaj poštenih udarcev. Več kazenskih minut pa si je prislužila domača ekipa.

''Zmaji'' v pol minute zadeli dvakrat

Tako so drug del igre ''rdeči biki'' začeli z igralcem več, imeli nekaj strelov, a je bil ljubljanski vratar vedno na mestu. V nadaljevanju so pobudo prevzeli Salzburžani, vendar je bila obramba Olimpije vzdržala vse nalete. V 32. minuti so domači izgubili plošček v obrambni tretjini, do slenjega je na koncu prišel Ryan Duncan in s strelom pod prečko izenačil rezultat.

Glavni sodnik se je nato le odločil, da izključi kakšnega igralca Salzburga, v manj kot minuti je na kazensko klop poslal celo dva. Igralsko premoč je v zadetek spremenil Frank Banham. Le dobre pol minute zatem pa je bilo 3:1. Cvetek je sprožil strel, odbit plošček pa j v mrežo porinil Aleš Mušič. V zadnji minuti druge tretjine pa so imeli dva igralca več tudi gostje, vendar se izid ni spremenil.

Sodnik Smetana je tudi v zadnji tretjini nadaljeval z enosmerni izključevanjem in gostje so imeli en ''power-play'' za drugim in če so prva dva uspeli obraniti, pa jim to ni uspelo v tretje, ko se je med strelce vpisal Marco Pewal. Salzburg je nato močno pritiskal na nasprotnika, zadnjo minuto pa poizkusili tudi brez vratarja, vendar je zmaga in dve novi točki ostalo doma.

Ne spreglejte