Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 8. 2009,
22.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 5. 8. 2009, 22.41

8 let

Na Jesenice prispel še Jan Golubovski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Jesenice so prispeli vsi trije tujci, ki bodo v naslednji sezoni branili barve Železarjev. Soigralcem se je pridružil še ruski branilec Jan Golubovski, ki si je izkušnje nabiral tudi v ligi NHL.

Kazahstanski napadalec Andrej Torščinski in ruski vratar Boris Tortunov sta z Jeseničani opravila že treninga na ledu, trener Železarjev Ildar Rahmatullin pa je zadovoljen z zavzetostjo svojih igralcev. Železarji trenirajo v napornem ritmu in se trenutno nekoliko pritožujejo nad "težkimi nogami", a vsi so vendarle zadovoljni, da so se končno znašli v svojem elementu – na ledu.

Nazadnje je na Gorenjsko prispel tudi 192 centimetrov visoki branilec Jan Golubovski, ki je na letališču Jožeta Pučnika pristal po dolgem letu iz Novosibirska. "Do Moskve je kar 3700 kilometrov in skoraj pet ur leta, v Slovenijo pa je bila pot nekoliko krajša, dve uri in pol, prav posebej utrujen pa nisem, saj sem bil v Moskvi že dan prej," je za klubsko spletno stran razložil 33-letni hokejist, ki se je kalil tudi v severnoameriški poklicni ligi NHL (50 tekem je odigral v dresu Detroita in 6 za Florido), o svoji odločitvi, da pride v Slovenijo pa povedal: "Preden sem prišel na Jesenice sem se preko spletnih strani pozanimal kam grem in mislim, da sem se odločil kar prav. Po tem kar sem zasledil gre za zanimivo ekipo in tudi liga v kateri bomo igrali se mi zdi zelo interesantna, nekaj igralcev celo poznam."

Že včeraj se je ekipi pridružil 37-letni ruski vratar Boris Tortunov, ki je danes že stal na ledu Podmežakle, preden pa je preizkusil svoje novo "delovno mesto" pa je jeseniškim navijačem priznal: "O Sloveniji in Jesenicah ne vem prav veliko, slišal pa sem, da je v mestu velika železarna, ki je glavni pokrovitelj mojega novega kluba. O jeseniškem hokejskem kolektivu sem malo pobrskal po spletnih straneh, kar zadeva pa poznavanja lige EBEL vem to, da se igra trd hokej, v klubih pa igrajo pretežno Severnoameričani."

Ne spreglejte