Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
12.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Robar Jan Muršak Jakob Milovanovič Robert Kristan Matic Podlipnik Miha Štebih

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 12.37

8 let

Muršakovi osvojili turnir, Robar poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pester konec tedna so imeli nekateri slovenski legionarji, ki so se mudili na pripravljalnih turnirjih na prihajajočo sezono. Kdo je bil uspešen in kdo ne, preverite v nadaljevanju.

S pripravljalnimi tekmami so nadaljevala EBEL-ligaška moštva, VSV Beljak Klemna Pretnarja je še drugič v treh dneh ugnal nemške drugoligaše Rosenheim, avstrijski "orli" so bili boljši s 3:1, Pretnar tokrat ni bil med strelci ali podajalci. Prvi test so prestali tudi "buldogi" Davida Slivnika, ki so s 3:2 ugnali aktualne prvake lige INL Bregenzerwald, Slivnik se na premierni tekmi nove sezone ni vpisal v statistike. Vse pa ne gre po načrtih Mitji Robarju in Krefeldu. Štajerec ima poškodovano koleno, zdesetkani "pingvini" pa so drugič zapored izgubili. Tokrat se je po kazenskih strelih s 5:4 veselil EBEL-ligaški Gradec.

Nekdanji član razširjenega avstrijskega prvenstva KHL Meveščak, za katerega igrata brata Koren, je dvakrat izgubil. Najprej so jih s 4:2 premagali hokejisti moštva Vityaz Podolsk, ob omenjenem obračunu je bil v ekipi le Gal Koren, ki se ni znašel med strelci ali podajalci. Ob drugem porazu – s 4:5 so po kazenskih strelih klonili proti "znancem" iz Linza – pa je priložnost med vratnicama ob mladem Andreju Vasiljeviću dobil tudi 20-letni Mitja Koren, medtem ko starejšega Gala ni bilo v postavi.

Amur osvojil turnir Ruslana Saleja

Odlično pa gre Muršakovemu Amurju iz Habarovska, ki je s soigralci osvojil turnir v spomin na tragično umrlega hokejista Lokomotive Jaroslavla Ruslana Saleja. V Minsku so Muršakovi slavili na vseh treh obračunih, najprej je z 2:1 po kazenskih strelih padel Dinamo Minsk, nato so s 6:3 premagali beloruski Neman Grodno, za konec so s 3:2 ugnali še Spartak iz Moskve. Pesničan, prvi center svojega novega moštva, je k zmagam prispeval dva zadetka.

Aktiven je bil tudi slovenski reprezentančni čuvaj mreže, in sicer je Robert Kristan stal med vratnicama Nitre, ki je z 1:3 izgubila proti češkemu drugoligašu SK Kadanu. Memorial Pavla Zabojnika so Lix in soigralci končali na tretjem mestu, stopničko višje so pristali oklepniki Dukle Jihlave, za katero igrata Matic Podlipnik in Miha Štebih. Na zadnji tekmi turnirja, na kateri se naša legionarja nista vpisala med strelce, so bili Čehi z 2:4 prekratki proti poznejšim prvakom turnirja in aktualnim slovaškim prvakom iz Zvolna.

Na drugem mestu turnirja Torax je s Krynickie Towarzystwo Hokejowe končal Jakob Milovanovič, ki je proti HC Havirov v finalu izgubil z 1:2, naš branilec ni bil med strelci ali podajalci.

Dobro se v dresu francoskega Villard-de-lansa, pri katerem je na preizkušnji, znajde Črt Snoj, ki je k zmagi s 6:1nad drugoligašem Lyonom prispeval zadetek, medtem ko Matic Kralj zaradi poškodbe ni igral.

Ne spreglejte