Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 1. 2015,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga KHL CSKA Moskva Jan Muršak SKA Sankt Peterburg

Torek, 13. 1. 2015, 21.08

8 let

Muršakovi na derbiju vodilnih ostali praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moštvo iz Sankt Peterburga je eno od redkih, ki je v letošnji sezoni premagalo moskovski CSKA. V torek mu je to uspelo drugič v sezoni. Derbi lige in večnih tekmecev so njegovi hokejisti dobili s 3:1.

Tretji spopad "vojsk" v tej sezoni med drugim Sankt Peterburgom in vodilno CSKA Moskvo – v Kontinentalni hokejski ligi so ga poimenovali kar ruski "el clasico" –, je pripadel prvemu, ki je končal šest tekem dolg zmagoviti niz hokejistov iz glavnega mesta Rusije. Zmagovalci so na domačem terenu povedli že v četrti minuti, ko je zvezda večera Artemy Panarin prvič ugnal gostujočega vratarja Stanislava Galimova. Deset minut pozneje so sodniki po prekršku napadalca CSKA Jevgenija Korotkova nad Panarinom dosodili kazenski strel, ki ga je učinkoviti 23-letnik izkoristil in podvojil vodstvo.

Sredi druge tretjine je Moskovčanom le uspelo zmanjšati razliko, po podaji Aleksandra Radulova (že 61. točka na 38 tekmah) je bil prvič v sezoni natančen Mihail Naumenkov. A domači so že po treh minutah odgovorili, Andrej Kuteikin je po podaji Panarina, ki je sodeloval tudi pri tem zadetku, v igri z igralcem več zadel za 3:1, kar je bil tudi končni rezultat. CSKA je ob koncu poskušal še brez vratarja, a mu preobrat ni uspel. To je bil šele sedmi poraz Moskve na 44. tekmi sezone. Jan Muršak je igral 16 minut in 40 sekund, enkrat ustrelil in bil uspešen pri štirih od petih sodniških metov.

Muršakovo moštvo – novo tekmo bo odigralo v četrtek, ko bo pričakalo Nižni Novgorod – kljub porazu ostaja trdno v vodstvu lige KHL, SKA ima na drugem mestu zahodne konference sedem točk zaostanka. Na vzhodu vodi Bars iz Kazana.

Ne spreglejte