Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2014,
19.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rok Tičar Žiga Jeglič Jan Muršak CSKA Moskva Medveščak Zagreb liga KHL Slovan Bratislava Sibir Novosibirsk Metallurg Novokuzneck

Sobota, 8. 11. 2014, 19.19

6 let, 7 mesecev

Muršakov šov za zmago nad Kazanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Moskovski CSKA je z veliko pomočjo Jana Muršaka po kazenskih strelih premagal Bars Kazan. Slovenski napadalec je v rednem delu tekme podal in zadel, v loteriji pa uspešno izvedel kazenski strel.

Kazan je na domačem terenu sicer povedel v 36. minuti, a so Moskovčani tik pred odhodom na drugi odmor izenačili prek Simona Hjalmarssona, v akciji je s podajo sodeloval tudi Jan Muršak. Pesničan – na ledu je preživel slabih 20 minut, trikrat streljal in dobil 11 od 25 sodniških metov – je CSKA v vodstvo popeljal kaj hitro po začetku tretjega dela, ko so imeli igralca več, vendar so gostitelji v 51. minuti izenačili. Sledil je podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločili kazenski streli. V loteriji domači niso našli poti do mreže CSKA, medtem ko sta bila pri gostih uspešna Muršak in Roman Ljubimov. Moštvo našega legionarja ostaja na drugem mestu lige, pet točk pred njim je vodilni SKA iz Sankt Peterburga, Kazan pa drži tretje mesto vzhodne konference.

Že v petek je Slovan Roka Tičarja in Žige Jegliča visoko izgubil proti četrti ekipi vzhoda Barys Astani, ki je Slovake ugnala s 6:1. Tičar je igral deset minut in pol, enkrat ustrelil in dobil osem od 19 sodniških metov, medtem ko se je Jeglič na ledu zadržal slabo minuto dlje, prav tako enkrat ustrelil in si prislužil malo kazen. Prav med to so Rusi že v četrti minuti tekme povedli in nato le višali vodstvo, ki je ob koncu obračuna znašalo pet zadetkov.

Z rezultatom je bil v petek lahko bolj zadovoljen zagrebški Medveščak, ki je do zmage s 3:2 nad Metallurgom iz Novokuznecka prišel deset sekund pred iztekom rednega dela, ko je bil natančenne James Wright. Zagrebčani zasedajo 12. mesto zahoda, Slovan je mesto pred njimi.

Ne spreglejte