Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Muršak liga KHL CSKA Moskva

Torek, 2. 9. 2014, 8.31

8 let

Muršak zadeval največ med vsemi KHL-ovci, Plotnikov z največ točkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če ste v preteklih dneh spremljali igre hokejskih legionarjev, ste večkrat zasledili ime Jana Muršaka, ki je bil v pripravljalnem obdobju odlično razpoložen.

Pred začetkom sezone Kontinentalne hokejske lige (3. september) so ruski mediji nekaj pozornosti namenili tudi pripravljalnim obračunom, iz katerih lahko potegnemo kar nekaj zanimivih sklepov. Med drugim tega, da je Jan Muršak na 11 srečanjih kar osemkrat zatresel mrežo nasprotnikov, kar je največ med hokejisti lige KHL. Pri tem pa je treba poudariti, da so nekatera moštva odigrala manj tekem od moskovskega CSKA, ki je sicer z rezultatom priprav lahko zadovoljen, in da so bili nasprotniki KHL-ovcev iz različnih kakovostnih lig. Na 11 tekmah so Moskovčani osemkrat zmagali, izgubili pa trikrat – le enkrat po rednem delu, ko jih je prav na zadnji tekmi pred novo sezono s 5:3 premagal moskovski Dinamo.

"Zavedam se, da bo med sezono težko zadevati v takem ritmu, saj je sezona povsem nekaj drugega kot pripravljalno obdobje. Upam pa, da bo tako zame kot za mojo ekipo čim bolj uspešna. Se že veselimo prvega obračuna proti Dinamu," se je Pesničan odzval na pohvale ruske sedme sile.

Najbolje Avangard, med manj uspešnimi Medveščak

Največ točk, 13 (zadetek in 12 podaj), je na sedmih obračunih zbral napadalec Lokomotiv Jaroslavla Sergej Plotnikov, ki je bil tudi najboljši podajalec predsezone. Po točkah mu sledita Vadim Šipačjov (šest zadetkov, šest podaj; SKA Sankt Peterburg) in Vladimir Galuzin (trije zadetki, devet podaj; Torpedo Nižninovgorod).

Najbolje se je v pripravljalnem delu odrezalo moštvo Avangard Omsk, ki je slavilo na osmih srečanjih, na enem pa je, potem ko se je poškodoval njihov član in je bila tekma prekinjena, vpisalo remi. Najslabše je šlo klubom Admiral Vladivostok (štirje porazi, dve zmagi), Salavat Julajev Ufa (pet porazov, dve zmagi), Metallurg Novokuzneck (šest porazov, dve zmagi) in Medveščak Marcela Rodmana (pet porazov, dve zmagi). Omenimo še igre Slovana iz Bratislave, za katerega igrata Žiga Jeglič in Rok Tičar, Slovanovci so na desetih tekmah šestkrat zmagali in štirikrat izgubili (enkrat v podaljšku, enkrat po kazenskih strelih).

Ne spreglejte