SiolNET. Sportal Hokej
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladi, a željni in spretni

4

termometer

Blejci bodo imeli eno izmed najmlajših ekip v ligi INL, vseeno pravijo, da bodo imeli na svoji strani spretnost in željo po uspehu. Trener Valerij Šahraj si želi še kakšnega starejšega igralca.

Čeprav sta na Bledu kar dva kluba, v prejšnji sezoni noben ni imel članske zasedbe. A v novi sezoni bo le drugače. Za nastopanje v ligi INL so se odločili pri Hokejskem klubu mlade kategorije Bled, ki je bil ustanovljen leta 1999. Kljub kratki zgodovini je v nižjih selekcijah že dosegel uspehe, s selekcijo igralcev, rojenih v letih 1988 in 1989, je bil trikrat državni prvak. Klub je sodeloval tudi v elitni koroški ligi, nekaj sezon pa je preživel v slovenskem članskem prvenstvu.

Kot že omenjeno, bo v tej sezoni sodeloval v ligi INL, kjer bo imel eno izmed najmlajših ekip. Trener Valerij Šahraj, nekdanji izvrstni reprezentančni branilec, si zato želi, da bi lahko v ekipo zvabili še kakšnega starejšega igralca. Sam pravi, da se dogovarjajo z ekipo Team Jesenice o posodi igralcev, vendar čakajo na odgovor, ali jim bodo "železarji" na koncu le posodili kakšnega izmed igralcev, ki pri Jesenicah ne bi dobil tolikšnega igralnega časa. Na voljo ima dve peterki, v katerih so igralci starejši od 20 let, medtem ko bo v tretji in četrti moral računati predvsem na mladice, če ne bo sklenjen dogovor z Jesenicami. S samim potekom priprav je zadovoljen, bi si pa 48-letni strateg želel nekaj več ur treninga na ledu, brez katerih je ostal zaradi evropskega prvenstva v košarki na Jesenicah, ki je "železarje" prisililo, da trenirajo prav v kraju z otokom.

Med najbolj izkušene igralce spadajo Tadej Burazin, ki je s 26 leti najstarejši, Matija Ocepek, Martin Potočnik, Klemen Kaimel, Aljaž Markelj, Miha Potočnik, Žiga Kovačec, Tevž Burazin in Nejc Ravnihar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin