Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2009,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 10. 11. 2009, 19.33

8 let

Mike Posma se veseli jeseniškega izziva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski državni hokejski prvaki imajo novega trenerja. Rahmatullinov naslednik Mike Posma je moštvo že vodil na treningu, v petek pa ga v Gradcu že čaka prva prava preizkušnja.

Hokejisti jeseniškega Acronija v tej sezoni ne blestijo, v ligi EBEL zasedajo zadnje mesto. Vodstvo sicer ves čas opozarja, da je njihov glavni cilj sanacija in z njo rešitev kluba, a zares katastrofalni rezultati so preprosto kričali po spremembah. Po nekaj rošadah v igralskem kadru je odpoved dobil še trener Ildar Rahmatullin. Vzhodnjaški eksperiment se je na Jesenicah tako precej neslavno končal, vlogo rešiteljev pa sprejemajo Američani.

Po vratarju Dovu Grumetu Morrisu in napadalcu Robertu Robinsu se je Železarjem priključil še en "Jenki", doslej na Gorenjskem precej osovraženi 42-letni trener Mike Posma. Ta si je nič kaj naklonjena čustva jeseniških ljubiteljev hokeja zaslužil z vodenjem ljubljanske Olimpije, s katero je v sezoni 2007/08 prišel celo v finale lige EBEL. Tudi vodenje Zmajev je Posma takrat podedoval od neuspešnega Rahmatullina, bili pa so, prav tako kot danes Jeseničani, v skorajda izgubljenem položaju.

"Mike Posma v rokah zagotovo nima čarobne palice, toda sprememba je bila potrebna, takšna je namreč zakonitost športa. Če rezultati ne gredo v pravo smer, čeprav se je delalo dobro, potem so te poteze povsem logične. Mike Posma je pristal na pogoje, dobro se zaveda v kakšni rezultatski poziciji se nahajamo, a se izziva ne boji. Dobro ve, da ga čaka trdo delo, kajti končnica je zaenkrat precej oddaljena, a še vedno dosegljiva, zato se je vredno boriti do konca. In Mike je ravno takšen trener, ki bo po mojem mnenju igralce dvignil na takšen nivo, da bodo začeli tudi zmagovati," je za spletno stran jeseniškega kluba pojasnil športni direktor Železarjev Zvone Šuvak, ki si bržkone tako kot navijači želi, da bi Posma tudi na Gorenjskem ponovil ljubljanski čudež.

Ameriški trener po lanskem slabem začetku sezone na klopi Olimpije, ki ga je na koncu stal službe, ni vodil nobene ekipe, zato je poziv Jeseničanov z veseljem sprejel. "Čeprav sem bil doma v ZDA, sem dnevno redno spremljal dogajanje v ligi EBEL, ki mi je ostala v srcu, po sprejeti ponudbi Zvoneta Šuvaka pa nisem prav dolgo razmišljal. Vem, da smo v nezavidljivem položaju, da bomo morali krepko zavihati rokave, če se bomo hoteli uvrstiti v končnico, toda izziva se ne bojim. Ravno nasprotno, prav veselim se ga," je Mike Posma povedal po prvem treningu s svojim novim moštvom, ki ga bo lahko obogatil z zgolj dvema novima igralcema. To je namreč vse, kar je lahko Šuvak obljubil novemu strategu, jeseniški proračun namreč česa več ne omogoča.

Vseeno pa Posma večino jeseniških igralcev dobro pozna, moral pa jih bo motivirati ter smiselno razporediti v peterke. "Ekipa je v primerjavi s prejšnjo sezono resda precej spremenjena, toda Jesenice so še vedno zelo dobra drsalna ekipa, fantje morajo pokazati le željo po doseganju uspehov in prepričan sem, da vse še ni izgubljeno. Moja osnovna zahteva od igralcev bo profesionalen pristop na vsakem treningu, na vsaki tekmi, igralci morajo biti ves čas visoko motivirani in verjemite, da jim bom to vcepil v glavo. Ves čas moramo razmišljati pozitivno, se na vsaki tekmi boriti od začetka do konca, do zadnjega diha in če nam bo to uspelo, potem se lahko nadejamo tudi igranja med osmerico," je za klubsko spletno stran še povedal Posma, ki pa bi lahko v železarsko mesto zvabil tudi izvrstnega kanadskega napadalca Todda Elika (za njegove usluge naj bi se sicer zanimal tudi zagrebški Medveščak). Oba sta nekoč jeseniške navijače spravljala ob živce, sedaj pa se lahko izkažeta kot rešitelja Acronija Jesenic.

Ne spreglejte