Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 4. 2018,
22.05

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Fischtown Pinguins slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2018 risi Miha Verlič

Četrtek, 26. 4. 2018, 22.05

5 let, 12 mesecev

Miha Verlič v Nemčijo

Nemci med SP potrdili: Slovenca bosta združila moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Javna skrivnost zadnjih dni je v četrtek dobila uradno potrditev. Pri nemškem prvoligašu Fischtown Pinguins so potrdili, da bo slovenski hokejski reprezentančni napadalec Miha Verlič prihodnji dve sezoni nosil njihov dres. V Nemčiji bo tako združil moči z reprezentančnim kolegom Janom Urbasom.

Dan pred pomembnim srečanjem Slovenije na svetovnem prvenstvu drugega razreda v Budimpešti, na katerem bodo risi lovili zmago proti Kazahstanu, ki bi jih ohranila v boju za napredovanje med elito, je prišla uradna potrditev, da se Miha Verlič seli v Nemčijo.

Štajerca so s selitvijo povezovali dlje časa, v četrtek pa so Nemci le sporočili, da bo prihodnji dve sezoni branil barve tamkajšnjega prvoligaša Fischtown Pinguins. Tam bo moči združil s kapetanom slovenske izbrane vrste Janom Urbasom, s katerim igrata skupaj v napadu tudi med risi.

"Prepričani smo, da bo slovenski duo Bremerhavnu prinesel veliko lepega," je ob novi slovenski okrepitvi dejal trener prvoligaša Thomas Popiesch.

Zadnjih sedem sezon v ligi EBEL

Otrok mariborske hokejske šole je zadnjih sedem sezon igral v razširjenem avstrijskem prvenstvu, za Olimpijo, Gradec, zadnja tri leta pa za Beljak. V letošnji sezoni se mu je po koncu tekmovalnega obdobja na Koroškem odprla izjemna priložnost na Finskem, kjer je zaigral v najkakovostnejšem tekmovanju Liiga in z Jyväskylä zaigral tudi v četrtfinalu, v katerem jih je izločil poznejši tretjeuvrščeni klub iz Helsinkov.

Reprezentančna soigralca v napadu sta zadnjič v klubu skupaj igrala v Beljaku v sezoni 2016/17. | Foto: Vid Ponikvar Reprezentančna soigralca v napadu sta zadnjič v klubu skupaj igrala v Beljaku v sezoni 2016/17. Foto: Vid Ponikvar

Verlič je v tej sezoni za Beljak odigral 48 tekem (33 točk – 15 zadetkov, 18 podaj), na Finskem pa devet (zadetek, tri podaje).

Oba Slovenca imata pogodbo z Bremerhavnom, ki ga je v četrtfinalu izločil prvak Red Bull Munchen, sklenjeno do konca sezona 2019/2020.

Še preden bosta zaigrala v klubu, pa ju čakata še dve reprezentančni tekmi. Že v petek bosta s soigralci poskušala na kolena spraviti Kazahstan (16h). Slovence v igri za napredovanje ohranja zmaga.

Ne spreglejte