Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
13.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 13.53

8 let

Matthiasson odločil večni derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo je dvorana Tivoli po dolgem času znova pokala po šivih. Razlog je le en, in sicer sta se v okviru 6. kroga hokejske lige EBEL srečala večna rivala, ZM Olimpija in Acroni Jesenice.

Tekma je bila, kot je bilo pričakovati, izenačena do konca, redni del igre in podaljšek se je tako končal brez zmagovalca, 1:1. Pri kazenskih strelih pa so bili uspešnejši gostje, saj je edini iz "loterije" zadel Markus Matthiasson.

Vročica derbija se je pričela že pred samim srečanjem, ko sta obe navijaški skupini ogrevali svoje glasilke pred dvorano, ter nato v sami Hali Tivoli, ko je maskota "zmajev" na ledeni ploskvi dvigovala temperaturo. Navijači Jesenic so proti slednji vrgli tudi baklo, nato pa so se "izkazali" še z neprimernimi žalitvami Sanje Grohar, ki je vrgla prvi plošček na tekmi.

Jeseničani povedli ob igralcu več

V drugi minuti je tretja napadalna trojka Olimpije prikazala lepo akcijo, ki jo je zaključil Jaka Avgustinčič, a je bil Robert Kristan na mestu, "železarji" so takoj izpeljali hiter napad, ki se je končal s strelom Gregorja Polončiča, vendar je bil tudi Alex Weslund na mestu. V četrti minuti je moral pri domačih na klop za izključitve Robert Ciglenečki, malo več kot minuto za njim pa še po nespametnem prekršku Jeremiah McCarthy. "Zmaji" so prvo kazen ubranili, nato pa z igralcem manj prejeli gol, ko je iz modre črte streljal Chris Bright, do odbitega ploščka je prišel Derek Bekar in povedel Jesenice v vodstvo z 1:0. V sedmi minuti sta bila dva izključena igralca pri gostih, ki pa so se ubranili.

Tudi "zmaji" zadeli ob igralcu več

V 12. minuti je bilo znova vroče pred domačimi vrati, saj so imeli gostje igralca več, a je bil Westlund vedno na mestu. Bolj kot se je tretjina približevala koncu, bolj so pritiskali igralci Olimpije. V 18. minuti je Kristan spretno posredoval, ko se je plošček odbil pred njegovimi vrati, uspešen je bil tudi minuto zatem pri poskusu Avgustinčiča in v zadnji minuti, ko je streljal Vnuk. Olimpija je v drugo tretjino štartala z igralcem več, 23 sekund je imela celo dva več, a ni uspela resneje ogroziti slovenskega reprezentančnega vratarja. V 25. minuti je imela domača ekipa igralca manj na igrišču, vendar je kljub temu zapretila prek Raffaela Intranuova, ki je lepo "premešal" nasprotne branilce. Tudi gostje so prek Polončiča, ki je imel napol solo predor, nevarno poskusili ob igralcu manj na ledu. Vendar pa so "zmaji" še v isti minuti, osemindvajseti, izenačili na 1:1, ko je Avgustinčič preusmeril smer ploščka in premagal Kristana.

"Zmaji" namučili Kristana

Pol minute zatem je imela Olimpija lepo priložnost, ko sta poizkusila Kenny Corupe in Aleš Mušič, vendar sta iztržila le izključitev Sabahudina Kovačeviča. Zelo napeta je bila 32. minuta, ko so imeli "železarji" igralca več, a je bilo v priložnostih 2:2. Pri gostih je le za malo gol zgrešil Markus Matthiason, nato je poizkusil še Damjan Dervarič, na drugi strani sta bila nevarna Vnuk in Brendan Yarema. Do konca tretjine se rezultat ni spremenil, nevarno pa so dvakrat zapretili igralci Jesenic (Polončič in Jurij Goličič). Začetek tretje tretjine je bil popolnoma v znamenju "zeleno-belih, najprej je v 43. minuti Kontrec podal do Jareme, ki ni uspel zadeti prazne mreže. Dve minuti zatem podobna situacija, Mušič je podal do Curupa, a tudi slednji ni zadel cilja. Med obema priložnostima je do strela prišel še kapetan Vnuk. V 49. minuti je skoraj prišlo do prvega pretepa, a so sodniki še pravočasno stopili med Intranuova in Dejana Varla.

Matthiasson kot edini iz kazenskega strela

Tudi do konca tretjine so bili veliko nevarnejši domači, Jeseničani so nevarno zapretili šele v zadnji minuti, ko so imeli igralca več v polju. V podaljšku so imeli terensko premoč "železarji", saj so imeli dobršen del igralca več na ledu. Pri izvajanju kazenskih strelov je kot edini zadel Markus Matthiasson in s tem odločil prvi večni derbi v sezoni.

Ne spreglejte