Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 6. 2021,
9.30

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

Winnipeg Jets Montreal Canadiens Jake Evans Mark Scheifele liga NHL

Petek, 4. 6. 2021, 9.30

3 leta

evans s pretresom možganov, scheifele bo "počival" štiri tekme

Po grdem naletu prejel kazen, ki sproža polemike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
Jake Evans | Jake Evans je ob brutalnem naletu utrpel pretres možganov. Že v četrtek se je počutil bolje. Prihodnje dni bo soigralce spremljal ob ledu. | Foto Guliverimage

Jake Evans je ob brutalnem naletu utrpel pretres možganov. Že v četrtek se je počutil bolje. Prihodnje dni bo soigralce spremljal ob ledu.

Foto: Guliverimage

Centralni napadalec Winnipeg Jets Mark Scheifele je prejel kazen za nalet na Jakea Evansa v zadnji minuti uvodne tekme drugega kroga končnice lige NHL. Evans je utrpel pretres možganov, kako dolgo bo izven tekmovalnega ritma, ni jasno, je pa znana kazen za Scheifeleja. Ta bo prihodnje štiri tekme v vlogi gledalca. Vrnil se bo lahko na šesti tekmi serije proti Montreal Canadiens. Če bo njegova ekipa prej izpadla, bo kazen v celoti odslužil v prihodnji sezoni, če bo napredovala po petih obračunih, bo lahko zaigral na prvi tekmi tretjega kroga.

Montreal Canadiens
Sportal Brutalen prekršek nad nesrečnim Evansom zgrozil ljubitelje NHL

Hokejisti Montreala so v uvodnem obračunu drugega kroga končnice lige NHL v sredo v gosteh premagali Winnipeg (5:3), bolj kot o njihovi zmagi v gosteh se je govorilo o dogodku iz zadnje minute, ko jo je skupil Jack Evans. Sedeminpetdeset sekund pred koncem, takrat je Montreal vodil s 4:3, je potisnil plošček v prazno mrežo in postavil končni rezultat 5:3. Takoj po zadetku ga je z brutalnim prekrškom, po katerem je padel z glavo na led, ustavil Mark Scheifele. Na ledu se je vnel prepir, razvnele so se strasti, nesrečni Evans pa je nepremično ležal na tleh.

Evans pod budnim očesom klubskih zdravnikov

Po dobrih petih minutah ga je z ledu odpeljalo zdravniško osebje, Evansa sicer niso odpeljali v bolnišnico, je pa nad njim v hotelu bedelo zdravniško osebje Montreal Canadiens. Petindvajsetletnik je ob naletu utrpel pretres možganov, v četrtek zjutraj se je počutil bolje. Soigralce bo v prihodnjih dneh spremljal ob ledu. Kdaj bi se lahko vrnil v tekmovalni ritem, ni znano.

Nekateri bi ga posedli za daljše obdobje, drugi menijo, da je kazen prehuda. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nekateri bi ga posedli za daljše obdobje, drugi menijo, da je kazen prehuda. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Debate o dolžini kazni

Je pa v četrtek Oddelek za varnost igralcev NHL s Scheifelejem opravil zaslišanje sredinega dogajanja in mu naložil štiri tekme prepovedi igranja. Odločitev je odprla številne debate in polemike na družbenih omrežjih o dolžini kazni. Ni malo takih, ki bi enega ključnih igralcev Winnipega posedli za precej daljše obdobje, mnogi pa menijo, da je kazen, v primerjavi z nekaterimi odločitvami NHL v primeru drugih prekrškov, prehuda.

Osemindvajsetletni Kanadčan se bo v tekmovalni ritem lahko vrnil na šesti tekmi drugega kroga oziroma prvi tretjega, če bi Winnipeg dobil naslednje štiri obračune. V primeru, da bodo izpadli prej, bo kazen v celoti odslužil v prihodnji sezoni.

Carolina Tampa NHL
Sportal Dramatična končnica lige NHL, gostitelja sta se obrisala pod nosom
Ne spreglejte