Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
7.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

NHL liga NHL Sidney Crosby Pittsburgh Penguins Washington Capitals

Torek, 9. 5. 2017, 7.55

6 let, 7 mesecev

Liga NHL, 8. maj (konferenčni polfinale)

Šok za prvake, grozljiv trk Crosbyja v ogrado #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Pittsburgh Penguins Washington Capitals liga NHL | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Pittsburgha so zapravili še drugo zaključno žogico za napredovanje v konferenčni finale lige NHL. Proti Washingtonu so v zmagah vodili že s 3:1, nato pa na dveh tekmah ostali praznih rok. Tudi na šesti, ko so na domačem ledu razočarali navijače. Washington je zmagal s 5:2, dvoboj pa je zaznamoval tudi nevaren padec Sidneyja Crosbyja.

Moštvo iz prestolnice ZDA je pokvarilo vnaprej pripravljeno zabavo v Pittsburghu ob napredovanju pingvinov v konferenčni finale. Washington je dvoboj, na katerem ni smel izgubiti, odigral vrhunsko. Na gostovanju pri branilcih naslova je vodil že s 5:0, nato pa dovolil Pittsburghu, da je z dvema zadetkoma vsaj malce omilil poraz.

Težki dnevi za trenerja Pittsburgha

Mike Sullivan je z izbranci proti Washingtonu zapravil dve zaključni žogici za napredovanje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mike Sullivan je z izbranci proti Washingtonu zapravil dve zaključni žogici za napredovanje. Foto: Guliverimage/Getty Images "Po tretji tekmi konferenčnega polfinala smo dosegli mirnost glede tega, kaj delamo. Zdaj se samo še zabavamo in uživamo," je recept za uspeh razkril trener Capitals Barry Trotz.

Težke dneve pa po drugi strani preživlja strateg pingvinov Mike Sullivan, ki ne more razumeti, kako so lahko njegovi varovanci zapravili novo priložnost za napredovanje v konferenčni finale: "To je frustrirajoče. Imeli smo takšno lepo priložnost, da bi lahko na domačem ledu z zmago končali niz, a tega nismo zmogli, ker preprosto nismo bili dovolj dobri."

Vratar Washingtona Braden Holtby je ubranil 16 strelov domačih hokejistov, medtem ko je imel Marc-Andre Fleury nekoliko več dela in je uspešno posredoval pri 21 strelih gostov.

"Zadnje predstave nam seveda vlivajo nekaj več samozavesti, ampak serija ni še odločena in se ne smemo prezgodaj veseliti. Moramo se obnašati zrelo in brez evforije. Lahko smo prepričani, da se ne bodo kar tako zlahka predali, sedma tekma bo nekaj povsem drugega. Niso brez razloga prvaki. Moramo znova strniti svoje vrste ter uživati," je dejal Oshie.

O zmagovalcu napetega dvoboja bo tako odločala sedma tekma, na kateri bodo imeli v noči na četrtek po slovenskem času prednost domačega igrišča zvezdniki Washingtona.

Vrhunci tekme v Pittsburghu:

Eden najbolj prepoznavnih zvezdniških obrazov lige NHL, Kanadčan Sidney Crosby, je v boju za plošček z Johnom Carlsonom izgubil ravnotežje in z glavo trčil v ogrado. Gledalcem je zastal dih, a je prvi as pingvinov počasi vstal na noge, se za kratek čas odpravil na klop, nato pa nadaljeval dvoboj.

To ni bila prva boleča izkušnja Crosbyja v letošnji končnici, ko so na drugi strani stali hokejisti Washingtona. Na tretji tekmi je doživel pretres možganov in zaradi tega preskočil četrti dvoboj. Zato je bilo po tekmi veliko govora o tem, zakaj Crosby po bolečem trku ni opravil testa o morebitnem pretresu možganov. 

Boleč trk Sidneyja Crosbyja v ogrado: 

Liga NHL, 8. maj (konferenčni polfinale)

Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 2:5 /3:3/
Guentzel, Malkin; Burakovsky 2, Oshie, Backstrom, Carlson 

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri
Ne spreglejte