Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2017,
7.35

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Edmonton Oilers

Sobota, 4. 11. 2017, 7.35

6 let, 5 mesecev

Liga NHL, 3. november

Hokejisti Nashvilla in Edmontona do prepričljivih zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Drake Caggiula | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Edmonton Oilers in Nashville Predators so v severnoameriški ligi NHL prišli do zanesljivih zmag. Oilers so na domačem ledu s 6:3 ugnali New Jersey Devils, Predators pa so na gostovanju v Kaliforniji v ponovitvi lanskega finala zahodne konference s 5:3 premagali Anaheim Ducks.

Na ponovitvi lanskega finala zahoda je branilec Roman Josi poskrbel, da so plenilci v gosteh pri račkih hitro postavili stvari na svoje mesto. Švicar je dosegel zadetek in podal za enega, ko si je Nashville priigral dva gola prednosti, ki mu jo je nato uspelo zadržati do konca.

Po enkrat so za goste na prvem medsebojnem srečanju po lanskem konferenčnem finalu, kjer so po šestih tekmah v veliki finale Stanleyjevega pokala napredovali plenilci, zadeli Scott Hartnell, Matt Irwin in Viktor Arvidsson, gol v prazno mrežo pa je 18 sekund pred koncem dodal P.K. Subban.

"Dobro in odločno smo začeli tekmo, odlično smo igrali v uvodni tretjini. Dva zadetka naskoka nam je uspelo ubraniti do konca," je dejal Josi, ki je zadel še četrti gol to sezono. Vratar Pekka Rinne je zbral 35 obramb.

Pri gostiteljih so se med strelce vpisali Antoine Vermette, Hampus Lindholm in Jakob Silverberg.

Junak Edmontona je bil Connor McDavid, ki je bil podajalec pri kar treh zadetkih domačih hokejistov. | Foto: Reuters Junak Edmontona je bil Connor McDavid, ki je bil podajalec pri kar treh zadetkih domačih hokejistov. Foto: Reuters

Edmonton Oilers pa so v domači dvorani s 6:3 premagali New Jersey Devils, kar je bil šele njihov prvi poraz v gosteh. Junak večera je bil Connor McDavid, ki je bil podajalec pri kar treh zadetkih domačih hokejistov. Za zmago, prvo po dveh zaporednih porazih, so zadeli Drake Caggiula, Ryan Strome, Oscar Klefbom, Milan Lucic, Leon Draisaitl in Ryan Nugent-Hopkins.

Kralji Anžeta Kopitarja bodo naslednjič na led stopili že danes ponoči po srednjeevropskem času, ko v Staples Center prihajajo prav hokejisti Nashvilla. 

 

 

Liga NHL, 3. november:

Edmonton Oilers : New Jersey Devils 6:3
Caggiula, Strome, Klefbom, Lucic, Draisaitl, Nugent-Hopkins; Hall, Bratt, Gibbons, Schneider

Anaheim Ducks : Nashville Predators 3:5
Vermette, Lindholm, Silfverberg; Hartnell, Josi, Irwin, Arvidsson, Subban

Ne spreglejte