Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 11. 2021,
7.36

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

liga NHL

Torek, 30. 11. 2021, 7.36

2 leti, 4 mesece

Liga NHL, 29. november

Seattle jezdi na zmagovitev valu: štiri zmage na zadnjih petih tekmah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Seattle Kraken | Novinci v ligi NHL Seattle Kraken so s 7:4 premagali Buffalo Sabres, kar je njihova četrta zmaga na zadnjih petiih tekmah.  | Foto Guliverimage

Novinci v ligi NHL Seattle Kraken so s 7:4 premagali Buffalo Sabres, kar je njihova četrta zmaga na zadnjih petiih tekmah.

Foto: Guliverimage

Novinci v severnoameriški ligi NHL, hokejisti Seattle Kraken po slabšem uvodu v sezono igrajo vse bolje. Tokrat so slavili še četrto zmago na zadnjih petih tekmah, ko so v gosteh pri Buffalo Sabres zmagali s 7:4 in skupni izkupiček izboljšali na 8-14. Izkazala sta se Jared McCann in Mason Appleton, ki sta vsak zadela po dvakrat.

Brandon Tanev je k zmagi dodal gol in dve podaji, med strelce sta se vpisala še Carson Soucy in Jaden Schwartz, Yanni Gourde in Morgan Geekie pa sta vsak prispevala po dve podaji.

"Gre zgolj za samozavest, za zaupanje. V ekipi imamo 12 fantov, ki lahko vsak večer plošček spravijo v mrežo, a doslej jim je manjkalo nekaj zaupanja in samozavesti," je po tekmi dejal Mason Appleton, ki je dosegel prva zadetka v sezoni, potem ko je izpustil prvih 11 tekem zaradi poškodbe.

Vratar Chris Driedger je zaustavil 32 strelov, Seattle pa je prvič prišel do druge zaporedne zmage v gosteh.

Vrhunci obračuna med Seattlon in Buffalom:

Pri gostiteljih, ki so izgubili še peto tekmo zaporedoma na domačem ledu, je dvakrat zadel Jeff Skinner, Brett Murray je dodal gol in podajo, med strelce se je vpisal še Dylan Cozens, Kyle Okposo je zbral dve podaji, vratar Dustin Tokarski pa 25 obramb.

Najboljša ekipa zahodne konference Calgary Flames je prišla do nove zmage. Na krilih Mikaela Backlunda - ta je dosegel odločilni gol v sedmem krogu kazenskih strelov, vratar Jacob Markström pa je zapečatil zmago, ko je zaustavil zadnji poskus pingvina Brocka McGinna - je z 2:1 premagala Pittsburgh Penguins. Skupno je Markström za plamena, ki imajo na zadnjih osmih tekmah izkupiček 6-1-1, zbral 21 obramb.

Plameni bodo naslednjo tekmo odigrali v četrtek v Los Angelesu, ko bodo proti kraljem Anžeta Kopitarja začeli niz štirih tekem v gosteh.

Hokejisti Montreal Canadiens so v domači dvorani z 1:2 izgubili proti Vancouver Canucks, pri katerih sta se med strelce vpisala Elias Pettersson in Conor Garland, vratar Thatcher Demko pa je ubranil 33 strelov.

Winnipeg Jets so doma z 0:1 klonili proti najslabši ekipi zahodne konference, Arizona Coyotes, ki je slavila po zaslugi zelo razpoloženega vratarja. Karel Vejmelka je namreč ubranil kar 46 strelov in prvič v karieri v ligi NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

"Zame je to res poseben mejnik. Celotno tekmo smo odigrali dobro, vsaka minuta je štela, fantje v polju so se res izkazali. Obramba je zaustavila veliko strelov in ima veliko zaslug za to zmago. Gre za timsko zmago, zato je res posebna," je po tekmi dejal Vejmelka.

Edini zadetek na tekmi je dosegel Antoine Roussel. A trener Andre Tourigny je po tekmi priznal, kdo je bil pravi ključ do uspeha. "Hvala bogu, da imamo Vejmelko. Mislim, da smo kar dobro igrali, ampak v napadu nam pa še veliko manjka," je dejal trener.

Liga NHL, 29. november

Buffalo Sabres : Seattle Kraken 4:7
Winnipeg Jets : Arizona Coyotes 0:1
Montreal Canadiens : Vancouver Canucks 1:2
Calgary Flames : Pittsburgh Penguins 2:1 (kazenski streli)

Lestvici

Preerite še:

Colorado Avalanche, Dallas Stars, Michael Raffl
Sportal Konec zmagovitega niza Colorada, Ovečkin odločil derbi
LA Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji ne najdejo poti nazaj v zmagovalne tirnice
Ne spreglejte