Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2019,
7.14

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Petek, 1. 3. 2019, 7.14

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 28. februar

Kopitar dvakrat dvignil roke visoko v zrak, nato jih je moral spustiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Los Angeles Kings Dallas Stars | Anže Kopitar je proti Dallasu dosegel dva gola, a led že desetič zapored zapustil poražen. | Foto Reuters

Anže Kopitar je proti Dallasu dosegel dva gola, a led že desetič zapored zapustil poražen.

Foto: Reuters

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so gostili Dallas, bili na dobri poti, da bi prekinili črni niz, a na koncu izgubili po podaljšku, kar je deseti zaporedni poraz. Z dvema goloma se je sicer izkazal naš Anže Kopitar.

Prav Anže Kopitar je bil tisti, ki je začel strelski večer v Los Angelesu. Ob izteku osme minute je prvič premagal vratarja Dallas Starsov. Sodeloval je tudi pri drugem golu v prvi tretjini, saj je bil eden od podajalcev ob zadetku Brednana Leipsica

Veselje navijačev LA Kingsov, ki tokrat zaradi poškodbe zgornjega dela telesa na delu niso spremljali Ilje Kovalčuka, se je hitro poleglo, saj je Dallas že čez dobro minuto znižal prek Kanadčana Tylerja Seguina.

Gostje so poravnali izid v 27. minuti, ko je bil uspešen Mattias Janmark. V Staples Centru je val navdušenja spet odjeknil v 32. minuti. Tudi tokrat je bil v središču pozornosti Kopitar, ki je po strelu Tylerja Toffolija v gol pospravil odbitek.

Vrhunci med LA Kingsi in Dallas Starsi

Domačim se je nasmihala zmaga po devetih zaporednih porazih, a so se črni oblaki začeli zgrinjati sredi zadnje četrtine, ko je Radek Faksa izenačil, zato je sledil podaljšek.

Po dodatnih treh minutah in 19 sekundah je bilo vsega konec. Dallas je do zmage popeljal finski hokejist Roope Hintz.

Derbi vzhoda Bostonu

Na derbiju večera sta se udarili najboljši moštvi vzhodne konference Tampa Bay Lightning in Boston Bruins. Strele so napadale 11. zaporedno zmago, a se jim načrti niso izšli. Kosmatinci so bili pred domačimi gledalci boljše moštvo in precej nevarnejši. Sprožili so 41 strelov (gostje le 21) in štirikrat premagali Louisa Domingueja ter slavili s 4:1.

Boston je končal deset tekem dolg zmagoviti niz. | Foto: Reuters Boston je končal deset tekem dolg zmagoviti niz. Foto: Reuters

Manj tesno je bilo na obračunu med tretjo in četrto ekipo vzhoda Torontom in New York Islandersi. Slednji so doma zmagali s kar 6:1, kar je bila najvišja zmaga večera.

Precej bolj vroče je bilo v Vegasu, kjer so podprvaki po kazenskih strelih s 6:5 premagali Florido. Columbus je doma po podaljšku strl Philadelphio.

Brad Richardson je ob zmagi nad Vancouvrom zadel štirikrat. | Foto: Reuters Brad Richardson je ob zmagi nad Vancouvrom zadel štirikrat. Foto: Reuters

Richardson s pokrom zadetkov

Pomembno zmago v boju za končnico, peto zaporedno, so vknjižili hokejisti Arizona Coyotes, ki so s 5:2 ugnali Vancouver. Izkazal se je kanadski veteran Brad Richardson, zadel je kar štirikrat.

Edmonton je s 4:2 ugnal Ottawo.

Liga NHL, 28. februar

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Nič kaj prijetni dnevi za Kopitarja, sramoten poraz Detroita #video
Los Angeles Kings
Sportal Črn niz Kopitarjevih Kraljev se nadaljuje
Ne spreglejte