Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 4. 2018,
7.16

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NHL liga NHL Winnipeg Jets Nashville Predators

Sobota, 28. 4. 2018, 7.16

5 let, 12 mesecev

Liga NHL, konferenčni polfinale, 27. april

Winnipeg na krilih izjemnega vratarja Hellebuycka razbil Nashville #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Winnipeg Nashville Connor Hellebuyck | Foto Reuters

Foto: Reuters

V noči na soboto je bila v ligi NHL na sporedu le ena tekma končnice. S konferenčnim polfinalom sta začela Nashville in Winnipeg, zmage s 4:1 pa se je na domačem ledu veselilo kanadsko moštvo. Predvsem po zaslugi izjemnega vratarja Connorja Hellebuycka, ki je zbral kar 47 obramb.

Winnipeg je v obračunu najboljših dveh ekip zahodne konference in lige NHL v rednem delu povedel z golom Brandona Taneva v 15. minuti. Po drugi tretjini je bilo že 3:0 za gostujočo zasedbo, za katero sta zadela še Paul Stastny in Mark Scheifele.

Domači so častni zadetek vpisali v drugi minuti zadnje tretjine, ko je v polno zadel Kevin Fiala. Končni izid je postavil Scheifele 36 sekund pred koncem.

Izjemen večer je imel 24-letni vratar Winnipega Connor Hellebuyck, debitant v končnicah, je zaustavil kar 47 strelov Nashvilla na svoj gol.

Obračun vratarjev in finalistov za vratarski pokal Vezina je zanesljivo dobil gostujoči čuvaj mreže. Finec Pekka Rinne je v drugi tretjini, potem ko je v 16 strelih spustil tri ploščke v mrežo, šel z ledene ploskve, zamenjal ga je Juuse Saros.

Nashville, najboljša ekipa zahoda ter dobitnik predsedniškega pokala za najboljši izkupiček v rednem delu, bo že v nedeljo dobil priložnost za popravni izpit, prav tako na domačem ledu.

V drugem krogu končnice na zahodu so hokejisti Vegas Golden Knights, novinci v ligaški druščini, ki so s 4:0 v zmagah izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, na prvi tekmi konferenčnega polfinala presenetili San Jose Sharks s 7:0.

Na vzhodu se v konferenčnem polfinalu aktualni prvaki Pittsburgh Penguins merijo z Washington Capitals, Tampa Bay Lightning pa z Boston Bruins.

V letošnja konferenčna polfinala je napredovalo osem ekip, ki so redni del sezone končala z izkupičkom vsaj 100 točk na 82 tekmah, kar se je zgodilo prvič v zgodovini lige NHL.

Liga NHL, konferenčni polfinale, 27. april:

Nashville Predators : Winnipeg Jets 1:4 /0:1/
Fiala; Tanev, Stastny, Scheifele 2 

Moštva igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1 

Ne spreglejte