Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2017,
7.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

St. Louis Blues Anaheim Ducks Nashville Predators Edmonton Oilers NHL liga NHL

Četrtek, 27. 4. 2017, 7.36

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 26. april, 2. krog končnice

Za Predatorje nima recepta še nihče. Edmonton utišal kalifornijske Račke.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
St.Louis Blues Nashville Predators | Foto Reuters

Foto: Reuters

Začel se je drugi krog končnice lige NHL, v katerem so s prvima tekmama opravila štiri moštva. Po zmagah s 4:3 in 5:3 se smeji ekipama Nashville Predators in Edmonton Oilers.

Za eno od večjih presenečenj konferenčnega četrtfinala so poskrbeli člani Nashville Predators, ki so s 4:0 dobesedno pometli z zmagovalci zahodne konference rednega dela Chicago Blackhawks. Predatorji se ne ustavljajo, tudi po peti tekmi izločilnih bojev ostajajo nepremagani.

Njihova druga ovira v končnici so člani St. Louis Blues, ki so v prvem krogu s 4:1 v zmagah izločili Minnesoto. Tokrat so pred več kot 19 tisoč gledalci v domačem Scottrade Centru pokleknili pred gosti, ki niso zaostajali niti enkrat. Nashville je povedel sredi prve tretjine in se na drugi odmor odpravil s prednostjo 1:3. Domačim je v zadnjem delu uspelo izenačiti, a je izkušeni Kanadčan Vernon Fiddler šele z drugim zadetkom v tej sezoni v 55. minuti odločil zmagovalca.

Nashvillova zmaga ima tudi grenak priokus, saj si je levo nogo poškodoval švicarski mladenič Kevin Fiala, ki ga je moralo z ledu odpeljati zdravniško osebje.

Edmonton Oilers se veselijo pomembne zmage nad Anaheimom. | Foto: Reuters Edmonton Oilers se veselijo pomembne zmage nad Anaheimom. Foto: Reuters

Točka zadetkov v zadnjem delu razveselila Edmonton

V drugem paru je imel priložnost niz neporaženosti v končnici nadaljevati Anaheim, a mu je načrte prekrižal Edmonton, ki po desetletju spet drsa v izločilnih bojih. Kalifornijski Rački so pred domačimi gledalci sicer povedli v začetku druge tretjine, ko je bil natančen Ryan Getzlaf, a končnega veselja jim Naftarji niso dopustili.

Moštvi sta v zadnjo tretjino krenili z izenačenjem 1:1, nato pa je sledila prava goleada in šest zadetkov. Edmonton je z zadetkoma Letestuja in Larssona povedel z 1:3, Anaheim pa se je z zadetkoma Eavesa in Silfverberga že dobri dve minuti zatem vrnil v igro (3:3). A nadaljevanje se je odvilo po željah gostov. Adam Larsson je z drugim zadetkom priskrbel novo vodstvo, ko so domači poskušali brez vratarja, pa je njihove upe dokončno pokopal Nemec Leon Draisaitl.

Vancouver bo vodil Green

Ekipa severnoameriške hokejske lige Vancouver Canucks ima novega trenerja. Travis Green, ki je doslej vodil ekipo Utica Comets v ameriški ligi, je nasledil Willieja Desjardinsa, ki so ga odpustili 10. aprila, ko se Vancouvru še drugo leto zapored ni uspelo uvrstiti v končnico, dosegel je drugo najmanjše število točk v rednem delu v zgodovini kluba.

"Zelo sem ponosen, to je zame poseben dan. Dolgo sem trdo delal, da sem prišel v NHL. Delo v Vancouvru mi predstavlja velik izziv in prepričan sem, da bomo uspešni," je dejal 46-letni Green.

STA

Liga NHL, 26. april, 2. krog končnice, konferečni polfinale

Zahodna konferenca

St. Louis Blues : Nashville Predators 3:4 /0:1/
Parayko, Schwarz, Sobotka; Wilson, Subban, Forsberg, Fiddler

Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 3:5 /0:1/
Getzlaf, Eaves, Silfverberg; Letestu 2, Larsson 2, Draisaitl

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Ne spreglejte