Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 11. 2017,
7.30

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NHL Arizona Coyotes Toronto Maple Leafs

Torek, 21. 11. 2017, 7.30

6 let, 5 mesecev

Liga NHL, 20. november

Toronto namesto prve sedmice po letu 2003 videl senzacijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Arizona Coyotes | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Toronto Maple Leafs so po šestih zaporednih zmagah v ligi NHL naleteli na boljšo ekipo. Presenetljivo so ostali praznih rok proti Arizoni, ki v tej sezoni ne blesti, a je s tretjo zaporedno zmago opozorila, da se njena forma dviga.

Hokejisti Arizona Coyotes so v severnoameriški ligi NHL priredili presenečenje. Gostovali so v dvorani Air Canada v Torontu, kjer so navijači Toronto Maple Leafs pričakovali sedmo zaporedno zmago. Javorjevi listi na omenjeni niz čakajo vse od leta 2003. Ker so se pomerili z ekipo, ki v tej sezoni ne blesti, na uvodnih 20 nastopih pa je zmagala le dvakrat, so bili po porazu z 1:4 zelo razočarani. Toronto je tako ostal brez sedme zaporedne zmage.

Pri gostih je blestel vratar Antti Raanta. Zbral je 26 obramb. Domači čuvaj mreže Frederik Andersen je ubranil dva strela več. Premagan je bil kar štirikrat, na tekmi pa se je končal njegov niz nepremaganosti, ki je trajal 101 minuto.

Kako je Arizona premagala Toronto?

V derbiju zahodne konference je trenutno tretjeuvrščeni Nashville premagal drugouvrščeni Winnipeg. Gostitelji, ki so na zadnjih osmih tekmah dosegli že sedmo zmago, so v svoji dvorani Bridgestone pokazali zelo kolektivno predstavo. Kevin Fiala, Ryan Johansen in Kyle Turris so dosegli po gol in podajo, med strelce sta se vpisala tudi Mattias Ekholm in Nick Bonino, medtem ko so Viktor Arvidsson, P.K. Subban in Roman Josi prispevali po dve asistenci. Za goste je dva gola dosegel Mathieu Perreault, enega pa Tyler Myers.

Odločila šele deveta serija kazenskih strelov

Kalifornijski obračun med Anaheimom in San Josejem je epilog doživel šele v deveti seriji kazenskih strelov, gol odrešitve pa je v "hokejski loteriji" za zasedbo iz predmestja Los Angelesa zabil Antoine Vermette. Za zmagovito zasedbo sta v rednem delu zadela Corey Perry in Rickard Rakell, vratar Reto Berra je ubranil 40 strelov, za gostitelje pa je oba gola dosegel Joonas Donskoi.

Zmagoviti gol Vermetta:

Calgary je v zadnjem obdobju v sijajni formi, na zadnjih devetih tekmah je dosegel že sedmo zmago, zadnjo v ameriški prestolnici, kjer je slavil s 4:1. V dobri formi je Johnny Gaudreau, ki je na zadnjih desetih tekmah vselej dosegel zadetek in podajo, poleg njega pa so v Capital One Areni zadeli še Sean Monahan, Mikael Backlund in Mark Giordano. Za osmoljence je edini gol dosegel Lars Eller.

Veselje navijačev Anaheima:

New Jersey je slavil v St. Paulu, 52 sekund pred koncem podaljška pa je zmagoviti gol dosegel John Moore. Buffalo je v rezultatski krizi, saj je izgubil že šesto tekmo v nizu, tokrat je bil od njega boljši Columbus.

Los Angeles Kings, ki so tokrat počivali, in Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka v sredo, ko bodo v Staples Centru gostili Winnipeg.

Liga NHL, 20. november:

Buffalo Sabres : Columbus Blue Jackets 2:3
Reinhart, Kane; Dubois, Panarin, Jenner

Toronto Maple Leafs : Arizona Coyotes 1:4
Van Riemsdyk; Perlini, Larsson, Domi, Rieder

Washington Capitals : Calgary Flames 1:4
Eller; Gaudreau, Monahan, Backlund, Giordano

Nashville Predators : Winnipeg Jets 5:3
Fiala, Johansen, Turris, Ekholm, Bonino; Perreault 2, Myers

Minnesota Wild : New Jersey Devils 3:4*
Granlund 2, Niederreiter; Henrique, Santini, Butcher, Moore 

San Jose Sharks : Anaheim Ducks 2:3**
Donskoi 2; Perry, Rakell

* po podaljšku
** po kazenskih strelih

 Lestvica lige NHL 

Ne spreglejte