Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2016,
7.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings San Jose Sharks Washington Capitals

Četrtek, 21. 4. 2016, 7.22

6 let, 7 mesecev

Zastrašujoč power-play morskih psov in pozno prebujenje Kraljev Kopitarjeve spravila v težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Los Angeles Kings San Jose Sharks | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so izgubili na četrti tekmi konferenčnega četrtfinala proti San Joseju (2:3) in so streljaj od tega, da izpadejo. Zadevati so začeli šele v zadnji tretjini.

Kralje so ta večer pokopale izključitve oziroma bolje rečeno učinkovita igra San Joseja z igralcem več. Izkoristili so že prvi power-play, v 23. minuti je Brent Burns kaznoval izključitev Jeffa Carterja. Anže Kopitar in soigralci bi lahko hitro vrnili udarec, saj so imeli takoj za prejetim golom dvakrat igralca več, a niso znali premagati Martina Jonesa. Je pa zato prvo ime gostiteljev te končnice Joe Pavelski sredi srečanja unovčil še drugo številčno premoč in soigralce na drugi odmor popeljal s prednostjo dveh zadetkov.

 

A pri tej ni ostalo dolgo, saj je moral na uvodu v zadnji del na kazensko klop Jamie McBain, domačini pa so izkoristili še tretji power-play od štirih na tekmi. Tokrat je bil za Jonathana Quicka (26 obramb) usoden Patrick Marleu in zvišal na 3:0.

 

Nato pa so se prebudili Kralji in v štirih minutah krepko znižali zaostanek, a popoln preobrat jim ni uspel. V igro sta jih z zadetkoma vrnila Trevor Lewis (43.) in Luke Schenn (47.). Pri drugem golu je sodeloval tudi naš hokejist Anže Kopitar, ki se je vpisal med podajalce. Ob koncu so poskušali zadeti brez vratarja, vendar jim je zmanjkalo časa, da bi izsilili podaljšek.

Za biti ali ne biti

Z novim porazom zdaj LA Kings v dvoboju s San Jose Sharks zaostajajo z 1:3. Če bodo hoteli iz tega dvoboja napredovati, bodo morali zaigrati bistveno bolj učinkovito, sicer se bo sezona zanje kmalu končala. Naslednji obračun bodo odigrali v noči na soboto pred domačimi navijači.

Dwight King opozarja, da bo treba zaustaviti najboljše igralce San Joseja, ki delajo razliko, in se osredotočiti le na naslednjo tekmo. | Foto: Reuters Dwight King opozarja, da bo treba zaustaviti najboljše igralce San Joseja, ki delajo razliko, in se osredotočiti le na naslednjo tekmo. Foto: Reuters

Bolje paziti na njihove najboljše igralce, ki delajo razliko

"Imeli smo priložnosti v igri z igralcem več, a jih nismo unovčili. Oni so jih," je bil v pogovoru za LA Kings Insider kratek in jedrnat trener poražencev Darryl Sutter. Na vprašanje o podobnostih z letom 2014 (Kralji so proti San Joseju takrat zaostajali z 0:3 v zmagah, nato pa nanizali štiri zmage in napredovali) je dejal, da ne more primerjati sezon, saj "ne zaostajamo z 0:3. Povrhu vsega gre za drugo ekipo."

 

"Trikrat so zadeli z igralcem več in imeli so še več priložnosti … O tem smo se pogovarjali po tekmi, igro z igralcem manj bom morali popraviti. San Jose ima skupino hokejistov, ki je skupaj že pet, šest let, dobro se poznajo, uigrani so odlično. Po drugi strani pa se moramo tudi mi bolj zbrati ob penalty-killingu," je bil razočaran Dwight King, ki pa se ne predaja: "Ni konec, dokler ekipa ne zmaga štirikrat. Zaostajali smo s še višjim zaostankom, iz tega lahko črpamo izkušnje. Da bi se rešili, se bomo morali osredotočiti le na naslednjo tekmo. Treba bo zaigrati precej bolje, sploh ob njihovih najboljših igralcih, ki trenutno delajo razliko."

Philadelphia se je izognila metli, Dallas z zaključnim ploščkom

Na pragu napredovanja so bili hokejisti najboljšega moštva rednega dela lige Washington Capitals, ki pa prve zaključne žogice niso izkoristili. Philadelphii je pred domačimi navijači le uspelo prvič v tej seriji premagati tekmeca iz prestolnice. Letalci so ostali brez napadalca Scotta Laughtona, ki se je poškodoval v prvi tretjini in ga je z ledu odpeljala zdravniška služba.

Člani Philadelphie Flyers so se izognili  | Foto: Reuters Člani Philadelphie Flyers so se izognili Foto: Reuters

Uspešni so bili hokejisti Florida Panthers, ki so na gostovanju v New Yorku pri Islanders izenačili izid v zmagah na 2:2, tretjič pa so na dvoboju z Minnesoto zmagali igralci Dallasa. Zvezde so si zmago priigrale po preobratu v zadnjih minutah tekme.

 

Liga NHL, 20. april, konferenčni četrtfinale:

Philadelphia Flyers : Washington Capitals 2:1 /1:3/
Gostisbehere 6. (PP), MacDonald 24.; Oshie 43.

New York Islanders : Florida Panthers 1:2 /2:2/
Tavares 40. (PP); Purcell 36. (PP), Petrovic 50.

Minnesota Wild : Dallas Stars 2:3 /1:3/
Pominville 26., Coyle 31.; Hemsky 30. (PP), Eaves 54. (PP), Spezza 59.

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 3:2 /2:1/
Burns 23. (PP), Pavelski 30. (PP), Marleau 42. (PP); Lewis 43., Schenn 47. (podaja Kopitar)

(Anže Kopitar je na ledu preživel 20 minut in proti vratom San Joseja sprožil en strel.)

 

PP - zadetek z igralcem več

//Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage. Po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte