Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Colorado Avalanche Pittsburgh Penguins hokej liga NHL Mike Green Detroit Red Wings

Torek, 18. 10. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 17. oktober

Razparal mrežo Ottawe in se vpisal v zgodovino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Mike Green Detroit Helm | Foto Reuters

Foto: Reuters

V noči na torek so New York Rangers v ligi NHL v festivalu zadetkov ugnali goste iz San Joseja s 7:4. V Detroitu je svojih pet minut slave požel branilec Mike Green, ki je s tremi projektili razparal mrežo Ottawe in se veselil prvega hat-tricka v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Colorado je po podaljšku spravil v slabo voljo prvake iz Pittsburgha. 

Hokejisti Detroita so bili premočen tekmec za Ottawo (5:1), na seznam strelcev pa sta se vpisala le dva igralca Rdečih kril. Blestel je branilec Mike Green. Občinstvo v dvorani Joe Louis Arena je dvignil na noge kar trikrat. Vselej je kanadsko mrežo zatresel z močnim strelom z razdalje. To je bil njegov prvi hat-trick (trojček) v ligi NHL. Zadnji branilec Detroita, ki mu je uspel takšen strelski presežek, je bil Nicklas Lidstrom. Skandinavec se je trojčka veselil 15. decembra 2010.

Vsi trije zadetki Greena proti Ottawi:

 

Preostala dva zadetka za Detroit je prispeval Darren Helm. Pri Detroitu se je izkazal tudi Avstrijec Thomas Vanek. Slovenski sosed je vknjižil tri podaje.

Kapetan Colorada spravil v slabo voljo prvake 

Gabriel Landeskog je bil junak srečanja v Pittsburghu. | Foto: Reuters Gabriel Landeskog je bil junak srečanja v Pittsburghu. Foto: Reuters V Pittsburghu, kjer so doma branilci naslova v ligi NHL, so se v noči na torek zmage veselili gostje iz ameriške zvezne države Colorado. Junak srečanja je bil kapetan Colorado Avalanche Gabriel Landeskog. Najprej je poskrbel, da se je dvoboj po rednem delu (3:3) prevesil v podaljšek, nato pa je še enkrat premagal Marc-Andreja Fleuryja in osrečil svojo ekipo z novim paketom dveh točk.

V podaljšku je v polno zadel že po 22 sekundah. Gostitelji tudi tokrat niso mogli računati na pomoč kapetana Sidneyja Crosbyja, ki je še vedno na seznamu poškodovanih igralcev.

V Bostonu so prvi zadetek dosegli hokejisti Winnipega, a so nato gostitelji poskrbeli za mogočen preobrat. Izenačili so po zgolj 19 sekundah, nato pa zadeli še trikrat zapored. Piko na i ob zmagi s 4:1 je postavil David Pastrnak. Dvajsetletni zvezdnik Kosmatincev se je v jubilejnem stotem nastopu v ligi NHL vpisal med strelce. V tej sezoni je v polno zadel že štirikrat in ohranil status najboljšega klubskega strelca.

Raznovrstni seznam strelcev New York Rangers 

Veselje Matsa Zuccarella | Foto: Reuters Veselje Matsa Zuccarella Foto: Reuters Največ zadetkov so videli gledalci v New Yorku, kar enajst. Sedem so jih dosegli hokejist New York Rangers in poskrbeli, da je zmaga na srečanju z Morskimi psi iz Kalifornije ostala doma. San Jose ni našel protiorožja za razigrano igro gostiteljev, ki so se izkazali s sedmimi različnimi strelci.

V strelsko statistiko (gol ali podaja) se je vpisalo kar 12 rangerjev, največ točk (tri) pa je z golom in dvema podajama zbral Mats Zuccarello. Podobno kot Michael Grabner je v zadnji tretjini zatresel prazno mrežo gostov iz San Joseja.

Liga NHL, 17. oktober

New York Rangers : San Jose Sharks 7:4
Staal, Nash, Kreider, Hayes, Vesey, Zuccarello, Grabner; Burns 2, Couture, Pavelski

Pittsburgh Penguins : Colorado Avalanche 3:4*
Kessel, Cullen, Daley; Landeskog 2, Iginla, Wiercioch,

Detroit Red Wings : Ottawa Senators 5:1
Green 3, Helm 2;  Dzingel

Winnipeg Jets : Boston Bruins 1:4
Wheeler; Moore, Pastrnak, Carlo, Chara

* po podaljšku

Lestvica lige NHL

Ne spreglejte