Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
6.24

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Los Angeles Kings liga NHL Toronto Maple Leafs Auston Matthews

Torek, 16. 10. 2018, 6.24

5 let, 6 mesecev

Liga NHL, 15. oktober

Kralji nemočni proti Torontu, kjer je znova blestel Auston Matthews #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Toronto Maple Leafs | Los Angeles Kings serijo kanadskih gostovanj končujejo pri neugodnemu Torontu. | Foto Reuters

Los Angeles Kings serijo kanadskih gostovanj končujejo pri neugodnemu Torontu.

Foto: Reuters

Pred Los Angeles Kings je bilo še zadnje od štirih gostovanj v Kanadi. Pred vrnitvijo v Kalifornijo so palice prekrižali z vodilnim moštvom lige Toronto Maple Leafs, ki je na šestih srečanjih izgubilo le enkrat. Tekma se je končala s 4:1 za Toronto. Toronto je dosegel še peto zaporedno zmago, kralji pa ostajajo pri dveh zmagah v letošnji sezoni.

V vrstah Toronta se je izkazal vratar Garret Sparks, ki je ubranil 33 strelov na njegova vrata, junak obračuna Kasper Kapanen je dvakrat zadel v polno. Gola sta dosegla še Patrick Marleau in Mitch Marner. Toronto je tako prišel še do šeste zmage v sezoni. Pri kraljih je edini zadetek dosegel Ilja Kovalčuk, vratar Jack Campbell pa je ubranil 22 strelov na gol.

Anže Kopitar, najboljši slovenski hokejist, je na ledu preživel dobrih 22 minut, dvakrat streljal na gol, a njegov plošček ni našel poti v gol.

Auston Matthews postal šele peti igralec v zgodovini NHL

Auston Matthews je v izjemni formi. Na šestih tekmah je desetkrat zatresel mrežo nasprotnikov in dodal štiri asistence. | Foto: Reuters Auston Matthews je v izjemni formi. Na šestih tekmah je desetkrat zatresel mrežo nasprotnikov in dodal štiri asistence. Foto: Reuters Pri Torontu še vedno blesti Auston Matthews, ki je na tekmi prispeval dve asistenci in tako postal šele peti igralec v ligi NHL, ki je dosegel vsaj točko na sedmih uvodnih tekmah. Pred njim so bili to: Mario Lemieux in Kevin Stevens of the Pittsburgh Penguins (1992-93), Mike Bossy New York Islanders (1984-85) in Wayne Gretzky of the Edmonton Oilers (1983-84).

"Ne vem, kaj je to. Samo poskušam igrati hokej, uživati, imeti priložnosti in jih izkoristiti. Najbolj pomembno je, da zmagujemo, in želimo, da samo tako nadaljujemo," je o tekmi povedal Matthews, ki je do zdaj zbral 16 točk (10 golov in 6 asistenc.)

Kralji bodo po seriji gostovanj spet igrali doma v noči na petek, ko bodo pričakali New York Islanders. Takrat bi se jim lahko pridružil Dustin Brown, ki po operaciji zloma prsta že trenira. Vratar Jonathan Quick naj bi začel trenirati danes.

Odigrane so bile še tri tekme. Nashville Predators je premagal Minnesota Wild s 4:2, Montreal Canadiens  so doma visoko premagali Detroit Red Wings  (7:3), Ottawa Senators pa je bila boljša od  Dallas Stars s 4:1.

Liga NHL, 15. oktober

Lestvica

Preberite še:

Ottawa Senators Los Angeles Kings
Sportal Kopitar kljub novemu porazu: Naredili korak v pravo smer
Ivo Jan
Sportal Koga bo v Belorusiji preizkusil slovenski selektor?

 

 

 

Ne spreglejte