Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2018,
6.55

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 2. 11. 2018, 6.55

5 let, 5 mesecev

Liga NHL, 1. november

V ligi NHL padel nor rekord, Kopitar v velikih skrbeh #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
Anže Kopitar | Anže Kopitar je z Los Angeles Kings v domači dvorani Staples Centre ostal brez točk. Na zadnjih osmih tekmah je izgubil kar sedemkrat. | Foto Getty Images

Anže Kopitar je z Los Angeles Kings v domači dvorani Staples Centre ostal brez točk. Na zadnjih osmih tekmah je izgubil kar sedemkrat.

Foto: Getty Images

V pestrem večeru severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL je bilo odigranih kar 13 tekem. Los Angeles Kings so z Anžetom Kopitarjem doživeli nov udarec. Na domačem ledu so izgubili proti Philadelphii z 2:5 in zadržali neslavno zadnje mesto na lestvici. Hrušičan je prispeval podajo za prvi zadetek Kraljev. Montreal Canadiens so poskrbeli za preobrat proti Washingtonu, a tudi nov rekord lige NHL.

Hokejisti Los Angelesa nadaljujejo skromne predstave v tej sezoni. Tokrat so na domačem ledu ostali praznih rok proti gostom iz Philadelphie, ki so zmagali s 5:2. Flyers so prvič v tej sezoni zmagali dvakrat v nizu, Kralji pa so doživeli novo razočaranje. Ostajajo pri zgolj sedmih točkah in prepričljivem zadnjem mestu na lestvici zahodne konference.

Podaja Anžeta Kopitarja za zadetek Jeffa Carterja za 1:1:

Chicago Blackhawks
Sportal Slabe novice za Kralje, Chicagu ni uspelo skočiti pod vrh

Pri gostiteljih je z zadetkom in podajo izstopal 35-letni ruski zvezdnik Ilja Kovalčuk, pri gostih pa se je njegov 14 let mlajši rojak Ivan Provorov vpisal med strelce na drugi tekmi zapored. Goste je v 18. minuti popeljal v vodstvo z 1:0. Los Angeles je izenačil v 31. minuti, ko je podajo Jeffu Carterju prispeval Anže Kopitar in s tem vpisal edino točko na tej tekmi. To je bila njegova peta točka v tej sezoni.

Kapetan Kraljev je na ledu prebil 22 minut in 48 sekund, na vrata gostov pa streljal trikrat. Philadelphia si je kmalu priigrala novo prednost (3:1), za njo je bil najbolj zaslužen 22-letni Šved Oskar Lindblom, ki je pri zmagovalcih prispeval gol in podajo.

Vrhunci srečanja v Los Angelesu:

Kovalčuk je do konca druge tretjine znižal zaostanek na 2:3, v zadnjem delu igre pa se je smejalo le gostom. Najprej je Claude Giroux dobrih pet minut do konca povišal na 4:2, nato pa je v zadnji minuti prazen gol Kraljev zadel še Robert Hagg in poskrbel za novo razočaranje navijačev Los Angelesa.

Kopitar o tem, kako priti do več zadetkov

Kopitar je v tej sezoni zbral pet točk. Prispeval je pet zadetkov in dve podaji. | Foto: Reuters Kopitar je v tej sezoni zbral pet točk. Prispeval je pet zadetkov in dve podaji. Foto: Reuters "Mislim, da smo igrali dobro v zadnji tretjini, vsaj v prvi polovici, in imeli nekaj priložnosti, a nismo nobene izkoristili. Nekaj strelov je bilo res blizu, toda na koncu koncev če želimo zmagovati, moramo tudi najti način, kako zadeti," je za lakingsinsider.com povedal Kopitar in na vprašanje, ali je bila ta tekma korak nazaj za kralje dejal: "Seveda bi lahko igrali bolje, toda trudili smo se. Nikomur ni vseeno, vsak igra trdo. Pač, moramo igrati bolje."

Kopitar se je dotaknil tudi tega, kako priti do več zadetkov. "Verjetno s kombinacijo vsega. Začeti moramo z obrambo in držati našo mrežo nedotaknjeno. To bi nam zagotovo pomagalo izvesti več napadov in bi več časa bili v napadalni tretjini. To si želimo doseči," je še povedal Kopitar, ki je zaenkrat pri treh golih in dveh podajah.

Vir: STA

Quicka ne bo še vsaj nekaj tednov

V domačih vratih je stal Jack Campbell in ubranil 26 strelov, njegov stanovski kolega pri Philadelphii Brian Elliott pa jih je 25, a je bil premagan le dvakrat. Campbell bo v vratih Kraljev še kar nekaj časa, saj naj bi se Jonathan Quick po operaciji kolena vrnil na led šele po od treh do šestih tednih.

Los Angeles bo niz domačih tekem - odigranih jih bo kar sedem zapored - nadaljeval v noči na nedeljo proti Columbusu.

Najhitrejša zadetka v zgodovini lige NHL

Na dvoboju med Montrealom in Washingtonom (6:4) je padel nov rekord lige NHL. Zanj so poskrbeli gostitelji, ki so v zadnjo tretjino proti branilcem naslova vstopili z zaostankom s 3:4, nato pa poskrbeli za velik preobrat. Zadnjo tretjino so dobili kar s 3:0, za nameček pa v zadnji minuti, ko so zadeli v polno kar dvakrat, spisali še zgodovino.

Nov rekord v ligi NHL:

Dva zadetka so dosegli v pičlih dveh sekundah, kar je novi rekord v ligi NHL. Še nobenemu moštvu ni v tako kratkem časovnem intervalu uspelo doseči dveh zadetkov zapored. Najprej je 22 sekund pred koncem Max Domi povedel Montreal v vodstvo s 5:4, le dve sekundi pozneje pa je prazno mrežo Washingtona zadel Joel Armia.

Lestvica

Ne spreglejte