SiolNET. Sportal Hokej
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kralji niso več odvisni le od sebe

4

termometer

 | Foto:
Le še dve vstopnici za končnico sta na voljo v zahodni konferenci, v boju zanju pa so tri ekipe: Los Angeles Kings, ki si je s porazom proti Edmontonu močno otežil položaj, Calgary in Winnipeg.

Pred hokejisti omenjenih ekip so dnevi srditih bojev, po katerih bo moralo eno moštvo klubske drsalke za to sezono obesiti na klin. Kako se 16 ekip sploh uvrsti v končnico? Iz vsake divizije v izločilne boje neposredno napredujejo prva tri moštva, 12 moštev (po šest iz vsake konference) si tako play-off zagotovi z divizijsko vstopnico. Preostala moštva pa se bojujejo za štiri vstopnice wild-card (po dve sta na voljo v vsaki konferenci). Te pripadejo ekipam, ki redni del končajo najvišje za tistimi, ki si končnico zagotovijo z divizijskimi vstopnicami. To pomeni, da lahko iz ene divizije napreduje po pet ekip, iz druge pa le tri.

In kako stvari stojijo pri trojici, ki je še v igri, da si priskrbi najboljši del sezone? Največ točk (96) je na 80 tekmah zbral Winnipeg, ki se v končnico lahko uvrsti le še z vstopnico wild-card. Možnosti, da bi končal na katerem od prvih treh mest centralne divizije, nima več. Na drugi strani se Calgary (95 točk) in Los Angeles Kings (93), ta je v najslabšem položaju, v končnico lahko uvrstita ali prek divizije – eden od njiju bo tretji – ali z wild-cardom.

Calgary letos uspešnejši

Izjemno pomembna bo prihodnja tekma, saj si bosta v Kanadi nasproti stala LA Kings in Calgary, Kralji pa nujno potrebujejo zmago. Letos sta že štirikrat prekrižala palice, trikrat so bili uspešnejši Kanadčani, od tega dvakrat po podaljšku. Kopitarjevi se bodo po gostovanju vrnili na domač teren in zadnjo tekmo odigrali proti kalifornijskim nasprotnikom iz San Joseja, ki so ga na štirih srečanjih dvakrat premagali, dvakrat pa mu priznali premoč.

Calgary pa se bo na zadnji tekmi rednega dela udaril prav z Winnipegom, ki bo pred tem gostoval še pri Coloradu.

Niso odvisni le od sebe

Anže Kopitar in druščina nista več odvisna le od sebe. Tudi če Kralji dobijo obe tekmi in osvojijo štiri točke, usoda ni le v njihovih rokah, ampak bo odvisna od razpleta preostalih obračunov tekmecev.

Pomembno je še nekaj. Če bodo imeli Kalifornijci na koncu rednega dela enako število točk kot Calgary, bo tretje mesto divizije osvojil Calgary, ker bo imel večje število zmag po rednem delu ali podaljšku. Če pa bi imeli Kralji na koncu enako število točk kot Winnipeg, bi vstopnica wild-card pripadla njim, saj bi imeli v tem primeru več zmag po rednem delu ali podaljšku oni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin