Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2013,
18.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NHL Boston Bruins Carolina Hurricanes

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 18.32

7 let, 12 mesecev

''Kosmatinci'' visoko zmagali proti Carolini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V hokejski ligi NHL so v noči na torek odigrali pet tekem. Boston je gostil Carolino in na zmagal z visokih 6:2.

Ena najbolj razburljivih je bila v Torontu, kjer je domača zasedba premagala New York Rangers. Junak dvoboja je bil dvakratni strelec Phil Kessel, med drugim je dosegel tudi odločilnega za končno zmago s 4:3.

Ob Kesselu sta za javorjeve liste v polno zadela še James van Riemsdyk in Ryan O'Byrne, za zasedbo iz velikega jabolka pa je dva gola dosegel Rick Nash, enega pa Derek Stepan.

V preostalih tekmah je Boston na domačem ledu zanesljivo opravil s Carolino in slavil s 6:2, Vancouver je ugnal Phoenix z 2:0, Anaheim pa Edmonton z 2:1. Edini poraz na domačem terenu je doživel Colorado, ki je klonil proti Calgaryju z 1:3.

Kosmatinci so imeli v obračunu s Carolino vse niti v svojih rokah, že po polovici tekme so si priigrali visoko vodstvo s 5:0, na koncu pa slavili s 6:2. Za gostitelje je dva gola dosegel Brad Marchand, po enega pa Rich Peverley, Andrew Ference, Jordan Caron in Nathan Horton, v ekipo iz ameriške zvezne države Massachusetts pa se je dobro vključil tudi razvpiti češki napadalec in najnovejša okrepitev bostonske zasedbe Jaromir Jagr.

Anaheim, vodilno moštvo pacifiške skupine, je po zmagoslavju nad Los Angelesom danes na kolena položil še Edmonton. V trdem in izenačenem obračunu je za gostitelje oba gola dosegel češki napadalec Radek Dvorak, za goste iz Kanade pa Nick Schultz. Vancouver je na domačem ledu premagal Phoenix z 2:0, za najboljšo ekipo v severozahodni skupini pa sta zadela Ryan Kesler in Dan Hamhuis.

Dvoboj "povprečnežev" v Pepsi Centru, kjer sta se pomerili dve ekipi z najslabšim izkupičkom v tej sezoni, je dobil Calgary. Za kanadsko ekipo so zadeli Roman Červenka, Mike Cammalleri in Alex Tanguay, za zasedbo iz Denverja pa Brad Malone.

Ne spreglejte