Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
14.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 14.07

8 let, 1 mesec

Kopitar zaskrbljen nad realizacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za ''risi'' sta prvi pripravljalni tekmi, na katerih so se preizkusili tudi nekateri mlajši igralci, obe sta se končali z zmago z 2:1. Selektor Matjaž Kopitar si v prihodnje želi boljše realizacije.

Ker Matjaž Kopitar še vedno ne more računati na vse legionarje ter igralce, ki nastopajo v finalu državnega prvenstva, je na zbor povabil tudi nekatere mlajše igralce, ki so v tej sezoni nastopali v nižjih reprezentančnih selekcijah. V članski izbrani vrsti je bilo šest debitantov, ki so nabirali prve izkušnje na tem nivoju tekmovanja.

Rezultat tudi zaradi pomlajene zasedbe ni bil v prvi vrsti, vseeno so se ''risi'' veselili dveh zmaga z 2:1. ''Obe tekmi sta si bili podobni, tudi na drugi smo imeli prevlado. Prva tretjina je bila morda nekoliko preveč ležerna, vendar pa se nam to na takih gostovanjih dogaja. Z glavo smo bili že na poti domov. Druga tretjina je bila najboljša od obeh tekem, v zadnji pa smo znova za trenutek zaspali, ob vodstvu z 1:0 pa se hitro pripeti, da nasprotnik doseže zadetek. Najbolj me skrbi realizacija, katero bo potrebno popraviti. Imeli smo ogromno priložnost, še posebej v drugi tretjini, tako da bi lahko pripeljali tekmo mirno do konca. A tega nam ni uspelo, Poljaki so to izkoristili in izenačili. Vse do konca je bila zato tekma odprta, vseeno pa nam je uspelo doseči še drug zadetek in priti do zmage,'' je obe tekmi ocenil slovenski selektor, ki bo s svojimi izbranci nadaljeval priprave v torek v Tivoliju.

Ob solidni igri napake lepo vidne

Na obeh tekmah je blestela prva peterka, ki je dosegla vse štiri zadetke, dvakrat se je med strelce vpisal Žiga Jeglič, po enkrat pa Rok Tičar in Blaž Gregorc. ''Zavedali smo se, da moramo dosegati zadetke, selektor nam je zaupal tudi igro ob igralcu več. Trudili smo se po najboljših močeh, skušali smo si pripraviti čim večje število dobrih položajev za strel na gol. Tudi druge peterke so si pripravile lepo število priložnosti za zadetek, a bile ob koncu nekoliko nezbrane oziroma niso imele sreče. Zadeli smo tudi kar nekaj vratnic,'' je o učinkovitosti dejal strelec dveh zadetkov, nato pa komentiral še obe tekmi: ''Za nami je dobra priprava pred nadaljevanjem. Na Poljsko smo odšli nekoliko pomlajeni, dva napada sta bila namreč neizkušena, saj je večina igralcev odigrala prvo tekmo za reprezentanco. Prikazali smo solidno igro, še vedno pa se vidijo napake v igri. Predvsem je bila igra v prvi in tretji tretjini druge tekme nekoliko nepovezana, bili smo malo nezbrani in premalo disciplinirani. Tega si v Stožicah ne bomo smeli privoščiti.''

V nevtralni tretjini izgubili preveč ploščkov

Svojo tretjo in četrto tekmo za člansko izbrano vrsto je zaigral Luka Bašič, ki je na prvem obračunu igral v četrti peterki, na drugem pa ga slovenski selektor uvrstil ob bok Tomaža Razingarja in Marcela Rodmana.

''Druga tekma je bila težja kot prva, mi smo tudi slabše začeli in v drugi tretjini uspeli vzpostaviti ravnotežje. Mislim, da je to tudi bila najboljša tretjina na obeh tekmah. Na koncu so pobudo znova prevzeli Poljaki, mi pa smo imeli tudi nekaj sreče, da smo prišli do zmage,'' se je za začetek vrnil na drugo tekmo član Amiensa, s katerim je podaljšal pogodbo za dve leti, nato po podal še končno oceno: ''Po dveh tekmah lahko rečem, da je bila pozitivna naša borba, borili smo se od prvega do zadnjega. Tu bi še umestil naša vratarja in prvo peterko, ki je dosegla vse zadetke. Kar pa se tiče minusov, je to igra v nevtralni tretjini, v kateri smo izgubili preveliko število ploščkov.''

Ne spreglejte