Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2009,
20.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 20.39

7 let, 12 mesecev

Koncert žvižgov za Železarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Acroni Jesenic so v 20. krogu avstrijske lige EBEL izgubili proti madžarski ekipi Sapa Fehervar z 2:4 (1:3, 1:0, 0:1).

Sapa Fehervar je bila pred tekmo eno izmed dveh moštev, ki je letos Podmežaklo zapustilo sklonjenih glav, tokrat pa so prišli na Jesenice s popotnico torkove zmage in okrepljeni z napadalcem Nathanom Martzem, ki se je vrnil iz Italije. V primerjavi s tekmo v Linzu je bila spremenjena oziroma popolna tudi postava domačih, saj sta po tekmi premora zavoljo bolečin v križu v moštvo vrnila kapetan Tomaž Razingar in Aleš Remar.

Tekma pa se ni začela po željah maloštevilnih jeseniških navijačev, kajti že prvi strel proti vratom Morrisa je končal za njegovim hrbtom, kar je bila zelo hladna prha za domače moštvo. A so se železarji uspeli zbrati, nanizali nekaj priložnosti, na zadetek za izenačenje pa čakali do devete minute, ko je prednost dveh igralcev izkoristil Andrej Makrov in le malce ogrel domačo publiko, ki je vnovič onemela ob izteku prve tretjine. Madžari so namreč v presledku 20 sekund ušli na +plus dva in domače postavil pred vnovič sila zahtevno nalogo.

To so do polovice drugega dela Jeseničani opravili zelo solidno, z natančnim strelom Rebolja z modre črte dosegli zadetek za priključek. Igra se je preselila pred vrata Morrisa, ki je imel polno dela, a ga je uspešno opravil, akcij domačih pred vrati Tomija Satosaarija pa pred koncem druge tretjine ni bilo na pretek.

V zadnjem delu je bila pobuda na strani hokejistov Acronija, toda adutov je bilo bolj malo. Streli so bili bolj pogosti, kot v drugi tretjini, borbenosti in želje ni manjkalo, toda asa iz rokava domači niso potegnili. V 54. minuti pa ga je potegnil Marton Vas za goste, zadel za 4:2 in poskrbel za ogorčenje med domačimi navijači, ki so dvorano Podmežkla začeli zapuščati predčasno, na koncu pa s koncertom žvižgov pospremili Jeseničane z ledene ploskve.

Ne spreglejte