Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 4. 2012,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Avstrija Slovenija

Sobota, 21. 4. 2012, 11.19

8 let

Ker ne bo pritiska, pričakujejo dobro tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V taboru Avstrije, ki je v deželo na sončni strani Alp prišla močno pomlajena, so prepričani, da bo tekma proti Sloveniji poslastica za gledalce, saj ekipi ne bosta čutili nobenega pritiska.

Oba sobotna tekmeca sta v minuli sezoni izpadli iz elitne divizije, kjer sta se v Bratislavi pomerili med seboj, boljši pa so bili Avstrijci. V Stožicah sta se obe že v četrtek priborili vnovične karte za najvišji razred svetovnega hokeja, ki bo v prihodnji sezoni na sporedu na Finskem in Švedskem.

Po izpadu je pri ''orlih'' prišlo do številnih rokad, mesto selektorja je prevzel Emanuel Viveiros, ki je pomladil ekipo. V slednji so le trije hokejisti, ki štejejo več kot 30 let (branilca Matthias Trattnig in Gerhard Unterluggauer ter napadalec Gregor Baumgartner). Kanadski strateg si je ob Michaelu Grabnerju želel imeti v zasedbi tudi preostala NHL igralca, a sta Andreas Nödl in Thomas Vanek sodelovanje odpovedala. ''Strokovno vodstvo si je zaželelo sprememb, zato je vpoklicalo mlajše igralce, ki so dobili več priložnost. Več kot bodo odigrali tekem, več izkušenj bodo pridobili. To je bil tudi cilj za prvenstvo, da dobijo mladi igralci priložnost in se izkažejo, saj bodo v prihodnosti nosilci igre. V prihodnji sezoni bodo zaigrali v elitni diviziji in naredili korak naprej,'' je o pomladitvi dejal Thomas Koch.

Med seboj se dobro poznajo

Sobotna tekma bo za igralce obeh reprezentanc še zadnja v tej sezoni, nato bodo odšli na zaslužen dopust. Oboji si želijo leto končati z zmago, med igralci obstaja veliko rivalstvo, ki izhaja tudi iz lige EBEL.

''Tekma bo brez dvoma dobra, saj ne bo nobenega pritiska. Igralci ne bomo nervozni, tako bomo lahko pokazali še nekoliko več. Tekma je razprodana, zato pričakujem, da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci. Igralci se med seboj poznamo. Jaz sem pri Beljaku dve leti igral z 'Razo', če bom imel priložnost, da ga zbijem na tla, ga bom zbil, če pa bo imel on to priložnost, bo mene pospravil po tleh,'' pravi izkušeni branilec Unterluggauer, medtem ko Koch dodaja: ''Pritiska ne bo prisotnega, vseeno pa gre za tekmo, ki odloča o prvem mestu v diviziji I. Veselimo se že tega obračuna. Slovenija ima kakovostno zasedbo, med nami vedno obstaja rivalstvo, konec koncev smo sosedi. Med seboj se dobro poznamo, zato pričakujem napeto tekmo.''

Ne spreglejte