Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2016,
11.32

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
hokej Ivo Jan liga EBEL Graz 99ers Ken Ograjenšek

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 7. 2016, 11.32

6 let, 10 mesecev

Za dve sezoni v Gradec

Ken Ograjenšek je novi graški panter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
Ken Ograjenšek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kar se je že dolgo napovedovalo, je danes postalo uradno. Po dveh sezonah v francoski Ligue Magnus se Ken Ograjenšek vrača v ligo EBEL, v kateri bo v prihodnjih dveh sezonah nosil dres Gradca, ki mu poveljuje nekdanji pomočnik slovenske reprezentance Ivo Jan.

Za Ograjenška je razširjeno avstrijsko prvenstvo vse prej kot neznanka, saj je v njem tri leta igral z Olimpijo, ki se ji je pridružil v sezoni 2009/10. Ljubljančane je zapustil pred dvema letoma in se odpravil v Francijo, kjer je branil barve Epinala. Lani je v Ligue Magnus odigral 38 tekem in bil daleč najučinkovitejši igralec moštva. Statistiko je okrepil s 53 točkami (25 zadetkov, 28 podaj).

Štiriindvajsetletnik, ki je bil na zadnjem SP, na katerem si je Slovenija spet priborila vrnitev med elito, ob Janu Urbasu najučinkovitejši ris (oba sta na petih tekmah dvakrat zadela in štirikrat podala), se zdaj vrača v ligo EBEL. Z graškimi panterji, ki jih trenira slovenski strateg Ivo Jan in ki čakajo na prenovljeno ledeno dvorano, se je dogovoril za dvoletno sodelovanje.

Gradec je od prihoda Jana na Štajersko odprt za slovenske oklepnike, lani sta del sezone med graškimi panterji drsala že Sabahudin Kovačević in Aleš Kranjc, pred tem pa ob Budotu še Miha Verlič in David Rodman.

Dobili, kar so želeli

Klub je na novinarski konferenci razkril še preostale okrepitve. Največja je zagotovo Oliver Setzinger, ki je bil že dolgo na vrhu seznama Gradca. Izkušeni krilni napadalec je bil lani s 57 točkami na 60 tekmah drugi najbolj razpoloženi Avstrijec v ligi EBEL. 32-letnik je aprila izkoristil klavzulo v pogodbi in zapustil Celovec, v Gradcu bo drsal tri sezone.

Oliver Setzinger je lani navduševal v dresu Celovca, zdaj ga čakajo tri sezone v Gradcu. | Foto: Sportida Oliver Setzinger je lani navduševal v dresu Celovca, zdaj ga čakajo tri sezone v Gradcu. Foto: Sportida

Ob napadalcih Setzingerju in Ograjenšku je moštvo poskrbelo tudi za okrepitve v obrambi. Iz finskega elitnoligaša Kärpäta se v graško obrambo seli visokorasli 33-letnik Atte Pentikäinen, iz češkega drugoligaša Kladna prihaja 29-letni Brendon Nash (54 tekem, devet zadetkov, 36 podaj), iz še enega finskega elitnoligaša pa 22-letni Američan Troy Vance.

Za več finskega pridiha v Gradcu - že lani ga je vnašal pomočnik Teppo Kivelä - bo poskrbel novi trener vratarjev Jussi Parkkila, ki je skoraj desetletje deloval v Rusiji, tri sezone tudi z lanskim prvakom lige KHL SKA Sankt Peterburgom. Prvi vratar bo odlični Danec Sebastian Dahm, pogodbo za novo sezono ima tudi Thomas Höneckl.

Ne spreglejte