Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2015,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovan Bratislava Gašper Krošelj Žiga Jeglič Rok Tičar Medveščak Zagreb liga KHL Metallurg Magnitogorsk Salavat Julajev Ufa

Nedelja, 4. 10. 2015, 12.14

8 let

Kdo je igralec tekme? Ni dvoma, Gašper Krošelj.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zaradi šeste zaporedne zmage Medveščaka je v Zagrebu hokejska norija. Eden od junakov zmage (4:1) nad Magnitogorskom je bil Gašper Krošelj. Slovan je v podaljšku izgubil proti Salavat Julajev Ufi.

Dobrih 5.300 gledalcev v Domu Sportova je bilo v petek priča še eni veliki zmagi svojih ljubljencev, medvedi so na kolena s 4:1 spravili prvaka lige KHL leta 2014. Velik korak k zmagi nad MetallurgomGašperja Krošlja, ko so znižali na 3:1, a je bil Vladislav Kaletnik edini, ki je pospravil plošček za hrbet slovenskega vratarja. Končnih 4:1 je v zadnjih sekundah s svojim drugim zadetkom na obračunu postavil Marek Kvapil.

Gledalci so za igralca tekme izbrali Krošlja, 28-letnik je bil ob novem veselju Zagrebčanov 97,1-odstotno zanesljiv (zaustavil je 33 od 34 strelov). Medveščak, ki je peti na vzhodu, bo serijo domačih tekem končal zvečer, ko bo pričakal še enega prvaka lige KHL – Salavat Julajev Ufa (2011).

Prav ta pa je bil v petek v podaljšku usoden za Slovan Bratislavo, ki je izgubila tretjič zapored. Slovaško moštvo je v 12. minuti povedlo z zadetkom Milana Bartoviča, a je bilo to edino vodstvo za Slovan na tekmi. Gostje so v drugi tretjini trikrat zadeli in ušli na +2, a sta Rok Tičar in Žiga Jeglič v 49. minuti s podajama pomagala Radovanu Pulisu, da je znižal na 2:3. Dobre tri minute pozneje je podaljšek priskrbel Tomaš Surovy, v podaljšani igri pa je številčno premoč (malo kazen si je prislužil vratar Barry Brust) z zadetkom za zmago kronal Aleksander Loginov.

Slovan je 12. na zahodu, kjer vodi CSKA, danes ga čaka Metallurg Magnitogorsk.

Ne spreglejte