Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 8.58

8 let

Jesenice znova po kazenskih strelih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acronija Jesenic so v 11. krogu lige Ebel po kazenskih strelih premagali Innsbruck s 5:4.

Tudi tokratna tekma se je pričela s pravim jurišem domačega moštva, ki je že v prvih minutah nanizalo nekaj obetavnih akcij. V peti minuti pa je premoč ob številčni prednosti kronalo z zadetkom. Ta je Železarje še ponesel, že čez dve minuti je lepo zadel Gregor Polončič in pot h končnemu uspehu je bila na široko odprta. Gostje so se po dveh zadetkih zaostanka le nekoliko prebudili, si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a je obramba na čelu s spet razigranim Robertom Kristanom delovala zanesljivo. Železarji so igrali borbeno, disciplinirano in brez nepotrebnih napak, plod vsega pa je bilo zanesljivo vodstvo po prvem delu.

Jeseničani imeli niti igre v svojih rokah

Morski psi so na začetku drugega dela pokazali nekaj zob, nekajkrat nevarno zapretili, a je bil železarski obrambni zid trden kot jeklo. Jeseniški trener Kim Collins je ves čas igral s štirimi napadi, kar se mu je obrestovalo v 27. minuti, ko sta Boris Pretnar in Mitja Sotlar izvedla bliskovito akcijo, ki jo je v drugem poskusu uspešno zaključil branilec Sotlar. Gostje so po polovici srednjega dela prišli do prvega zadetka, saj je Klimbacher po ne preveč močnem strelu presenetil jeseniškega vratarja, ki sta ga pokrivala dva igralca. Železarji so v 36. minuti še enkrat zadeli, pod prečko je natančno meril Derek Bekar, toda glavni sodnik je zadetek razveljavil. Kljub temu je bilo vodstvo z dvema zadetkoma prednosti imenitna popotnica za zadnjih dvajset minut.

Železarji v kazenskih strelih popravili napake

Železarji so jih začeli s popolnim napadom in goste že po 40 sekundah prisilili k temu, da so naredili prekršek in čez minuto še enega, toda spremembe izida kljub dvema igralcema več na ledu ni bilo. Tako kot tudi ne v 44. minuti, ko je Marjan Manfreda sam pridrsal pred gostujočega vratarja, a je bil slednji uspešnejši. Zato pa je Finca v vratih Innsbrucka na polovici zadnje tretjine matiral Polončič in dve točki sta bili na dosegu rok. A gosti se niso dali. Domačini so namreč nerazumljivo popustili, naredili v obrambi nekaj grobih napak, kar so Tirolci znali kaznovati in Podmežakla je vnovič dočakala podaljšek, za železarje že tretjega zapored. V njem sta kraljevala oba vratarja, tako da zlatega zadetka ni bilo, kazenski streli pa so vnovič pripadli Železarjem.

Ne spreglejte