Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 15.09

8 let

Jeseničani drago prodali kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acroni Jesenic so v 4. krogu avstrijske lige Ebel v gosteh izgubili proti ekipi Red Bull iz Salzburga s 4:5 (1:2, 2:2, 1:1).

Jeseniškim hokejistom je v Salzburgu kar trikrat uspelo izenačiti izid, kljub temu pa so se na koncu veselili domači "rdeči biki", ki so zmagali s 5:4. Prvim favoritom avstrijskega prvenstva se je sicer poznalo, da so v zadnjih osmih dneh odigrali kar pet tekem. Jeseničani so tekmo začeli začeli premalo odločno, tako da so domači v peti in 11. minuti ob številčnih prednostih povedli z dvema goloma prednosti. Uspešna sta bila Matthias Trattnig in Patrick Harand. Ob koncu tretjine so se izbranci Kima Collinsa vendarle prebudili in v zadnji minuti, prav tako z igralcem več na ledu, z golom Paula Healeyja zaostanek znižali.

Bolj hrabra igra Jeseničanov

Drugo tretjino so igralci z Jesenic začeli bistveno bolj hrabro, kar se jim je obrestovalo v 28. minuti, ko je izenačujoči zadetek dosegel Marjan Manfreda. Toda prednosti niso znali zadržati. Že tri minute pozneje je namreč Martin Grabher Meier zadel za 3:2. A kljub temu se železarji niso dali in v 37. minuti z golom Dereka Bekarja učinkovito izkoristili prednost dveh igralcev več na ledu. Še pred koncem drugega dela igre pa je stvari na "pričakovano" mesto postavil Grabher Meier s svojim drugim golom na tekmi, ko je kljub temu, da so Avstrijci imeli igralca manj na ledu, unovčil darilo jeseniške obrambe.

V končnici brez Hočevarja

Tudi v zadnji tretjini so Jeseničani nadaljevali z dobro igro in prek Pretnarja v 49. minuti še tretjič na tekmi izenačili. Toda vse skupaj ni bilo dovolj za ugoden razplet, saj so dve minuti pozneje Salzburžani spet pobegnili, zadel je Phillip Pinter.

Jeseničani so imeli do konca tekme še nekaj priložnosti, največjo je zamudil Bekar, ki je bil pred golom Salzburga premalo spreten. Gostom ni uspelo izenačiti niti v zadnjih 19 sekundah, ko so ob izključitvi Gregerja Arturssona z ledu povlekli še vratarja Andreja Hočevarja.

Ne spreglejte