Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2011,
16.39

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

John Hughes HK Olimpija Tilia

Četrtek, 21. 4. 2011, 16.39

2 leti

Järvenpää ostaja, Hughes podaljšal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po koncu državnega prvenstva se je marsikateri navijač ''zmajev'' spraševal, ali bo Hannu Järvenpää zapustil trenersko klop, ali bo ostal. Zgodilo se je slednje, saj mu vodstvo še naprej zaupa.

Vodstvo Tilie Olimpije je potegnilo črto pod sezono 2010/11, na koncu pa je prišlo, po besedah predsednika Mitje Mejača, do ocene, da je bila uprava uspešnejša od igralcev. Slednji so namreč redno prejemali plače, kljukico pa napravili pri enem od dveh ciljev, v EBEL so prišli do končnice, a močno razočarali v finalu državnega prvenstva, kjer so morali ''železarjem'' priznati premoč z 0:4 v zmagah.

''Plan je bil delno izpolnjen, saj smo se uvrstili v končnico EBEL. Glede na sezono pred to, je bil narejen napredek, saj smo bili točkovno uspešnejši, še posebej, če upoštevamo, da smo imeli mlad kader in da so nasproti stale finančno močnejše ekipe. Za finale državnega prvenstva pa lahko rečem, da je bil ta veliko razočaranje. Moje kritike gredo na nekatere tekme, kjer ni bila prisotna prava mera borbenosti, prav to pričakujem, da se bo v prihodnji sezoni spremenilo. Kar se tiče financ smo naredili dobro delo, poslovali smo uspešno, rešili smo kar nekaj grehov iz preteklosti. V roku dveh do treh let bomo eden izmed najbolj urejenih klubov v Sloveniji,'' je med drugim še dejal predsednik Olimpije. V tej sezoni naj bi klub poplačal upnike v višini 400.000 evrov, prišlo pa je tudi do podaljšanja sodelovanja z generalnim pokroviteljem Tilio.

Järvenpää razume slovenski kader

Po koncu sezone je bilo kar nekaj kritih na račun finskega strokovnjaka, s katerim se je vodstvo usedlo in po tednu dni našlo skupni jezik o nadaljnjem sodelovanju. ''Prišlo je do odločitve, da nadaljujemo začrtano pot s Hannujem. Določene stvari so bile namreč dobro narejene, nekje pa bo zadeve potrebno še izboljšati. V prid finskemu strategu govori predvsem dejstvo, da razume slovenski kader, ki je dobil veliko priložnosti za dokazovanje,'' je odločitev komentiral Matjaž Sekelj.

Vsi tujci bi ostali v Ljubljani

Tudi Järvenpää se zaveda, da je največ kritik prejel na račun finala, zato je tudi podal analizo slednjega: ''Serijo smo izgubili na prvih dveh tekmah pred domačimi navijači, na obeh smo imeli lepe priložnosti za zadetek, a plošček enostavno ni želel v mrežo. Ob tem bi dejal še nekaj glede vratarjev, kjer je bil Fikrt izreden, Pintarič dober in Chabera povprečen. Ob tem smo imeli tudi težave s poškodbami, kar se je pokazalo.''

Finski strateg pa že razmišlja o ciljih za prihodnjo sezono, znova si želi končnice EBEL, hkrati pa priti do naslova državnega prvaka. Vodstvo se zaveda, da če želi narediti korak naprej, bo potrebno napraviti tudi nekaj rokad v igralskem kadru. Ob tujcev je pogodbo podaljšal le najučinkovitejši igralec John Hughes, v ljubljanski garderobi pa bi si želeli ostati prav vsi tujci, vendar pa bo do morebitnega podaljšanja pogodb prišlo šele po temeljni analizi, ki bo opravljena v prihodnih dneh. Znano je le, da Jan Chabera ni v nobenih kombinacijah za novo sezono. Prav tako bo do sprememb prišlo pri domačih igralcih, pogodbe so potekle Žigi Pavlinu, Damjanu Dervariču, Domnu Vedlinu, Mateju Hočevarju, Andreju Hebarju in Davidu Sefiču. Vodstvo sicer spremlja slovenske igralce, ki igrajo na tujem, prav tako pa si želijo videti Kena Ograjenška, ki je letos nastopal za HK Olimpijo.

Ne spreglejte