Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

legionarji liga DEL Fischtown Pinguins poškodba Jan Urbas

Torek, 19. 9. 2017, 19.00

6 let, 7 mesecev

Po udarcu v glavo ni igral, zdaj upa, da bo pripravljen že za naslednjo tekmo

Jan Urbas na krajšem prisilnem počitku: Zdravstveno stanje se izboljšuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
jan urbas | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadnja tekma in pol nemškega elitnoligaša Fischtown Pinguins je minila brez slovenskega reprezentančnega napadalca Jana Urbasa, ta se po petkovem udarcu v glavo ni več vrnil na led. Cerkničan je sporočil, da se počuti bolje, da pretresa ni bilo in da upa, da bo kmalu spet igral.

Slovenski hokejisti v zadnjem obdobju res nimajo sreče s poškodbami. Kapetan izbrane vrste Jan Muršak si je roko poškodoval že med pripravami, vratar Gašper Krošelj je v nedeljo predčasno zapustil svoje mesto v golu Medveščaka, na seznam poškodovanih igralcev se je vpisal tudi napadalec Jan Urbas.

Cerkničan jo je skupil na petkovi tekmi v najkakovostnejši nemški ligi DEL. Urbas se je s soigralci Fischtown Pinguins iz Bremerhavna zoperstavil hokejistom Adler Mannheima. Tri minute pred koncem druge tretjine ga je poškodoval Luke Adam. Kanadski napadalec je slovenskega igralca, ki ni bil pri ploščku, z roko grdo zadel v glavo in ga sklatil na tla. Medtem ko je Adam obračun nadaljeval nekaznovan, 28-letni ris ni več stopil na ledeno ploskev. Z ledu so ga pospremili soigralec in zdravstveno osebje, ob sumu na pretres možganov so sledili zdravniški pregledi.

Kako jo je skupil Jan Urbas (od 1:50) #video

"Pretresa ni bilo. Mislim, da bom kmalu spet igral."

V klubu so bili s podatki o zdravstvenem stanju visokoraslega slovenskega hokejista precej skopi. Eden od pomembnejših članov slovenske izbrane vrste je nedeljsko tekmo izpustil, trener Thomas Popiesch pa je po porazu medijem dejal, da bodo prihodnji dnevi dali jasnejšo sliko o tem, kako dolgo bo visokorasli hokejist odsoten.

"Zdravstveno stanje se izboljšuje," pravi Cerkničan, ki je nedeljsko tekmo izpustil, in upa, da bo v tekmovalnem pogonu spet že v četrtek. | Foto: Vid Ponikvar "Zdravstveno stanje se izboljšuje," pravi Cerkničan, ki je nedeljsko tekmo izpustil, in upa, da bo v tekmovalnem pogonu spet že v četrtek. Foto: Vid Ponikvar

Za več informacij o tem, kako se počuti in kdaj bi se lahko vrnil na ledene ploskve, smo se obrnili na 28-letnika in prejeli spodbudne informacije. "Moje zdravstveno stanje se izboljšuje. Pretresa ni bilo. V nedeljo sicer nisem igral, mislim pa, da bom v četrtek že pripravljen za tekmo," je sporočil edini Slovenec, ki igra v najkakovostnejši nemški hokejski ligi.

S soigralci po štirih tekmah, na katerih so vknjižili zmago (prav nad Mannheimom) in tri poraze, zaseda 11. mesto lige DEL. Naslednji obračun jih čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri Krefeldu.

Ne spreglejte