Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2011,
19.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HK Olimpija liga EBEL

Nedelja, 23. 10. 2011, 19.49

7 let, 12 mesecev

Izjemna zmaga "zmajev" proti KAC-u

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Tilie Olimpije so v tekmi 14. kroga lige Ebel premagali celovški KAC s 6:0 (2:0, 3:0, 1:0).

Ljubljančani so pred dvema dnevoma sicer izgubili slovenski derbi na Jesenicah, a osvojili dragoceno točko po rednem delu. Časa za počitek pa ni bilo veliko, saj so imeli na sporedu še dve težki tekmi. Na ljubljanski led namreč zapored prihajata vodilni ekipi lige, danes so bili gostje drugouvrščeni Celovčani, v torek pa pridejo še igralci vodilnega Linza.

V uvodnih minutah sta bili moštvi enakovredni, prvo večjo priložnost pa so si priigrali Celovčani. Toda vratar Jean Philippe Lamoureux je ubranil strel osamljenemu Dietru Kaltu. Ko je imela Olimpija prvič na ledu igralca več, jo je tudi izkoristila. V osmi minuti je John Hughes z natančno podajo našel Justina Taylorja pred vrati in Rene Swette je moral prvič po plošček v mrežo. Tekma se je tedaj še bolj razživela, gostje pa so si sredi tretjine priigrali pol minute prednosti dveh igralcev. Vendar so borbeni Ljubljančani dobro branili svoj gol, ko pa so imeli na ledu še enega igralca manj, je Hughes pobegnil v protinapad in ni veliko manjkalo, pa bi podvojil vodstvo. Tik pred iztekom prvega dela je Lamoureux spet odlično posredoval in ustavil prodor Stefana Geierja. Trud domačih se je obrestoval sekundo pred koncem tretjine. KAC je imel igralca manj, po strelu Aleša Mušiča se je plošček odbil do Taylorja, ki ga je z leve strani skorajda iz mrtvega kota poslal za hrbet Swetteta.

A takšen konec prvega dela je bil napoved še boljšega nadaljevanja. Domači hokejisti so se v uvodu ubranili dveh Celovških prednosti igralca več. Ko je bil na klopi za kaznovane Miha Verlič, so nepopustljivi zmaji prišli do ploščka pred vrati gostov, strel Hughesa je Swette še odbil, nato pa je v polno zadel Mušič. Zeleno-beli so se nato kar razleteli po ledu in v vsaki akciji ogrožali tekmece. Na 4:0 je povišal Matej Hočevar, potem ko so domači spet stisnili goste pred njihovimi vrati in so ti izgubili plošček. Nervozni Celovčani so začeli uporabljati tudi nešportne poteze in udarce, kar pa domačih ni zmotilo, da ne bi vodstva še povišali. Po prodoru Boštjana Goličiča, ki je pred tem zgrešil po samostojnem prodoru, in podaji pred gol Šachlu je bilo na semaforju že 5:0.

Glede na to, da so domači hokejisti vse delo z odliko opravili že v prvih 40 minutah, so v zadnjih 20 nekoliko stopili s plina. Vseeno pa so poskrbeli, da gostje ne bi začeli razmišljati o golih, sami pa so prek Hughesa zamudili priložnost za šestega. Zato pa so zadeli deset minut pred koncem; Mušič je ob igralcu manj ušel v prodor, Celovčani so ga nepravilno zaustavili, Mušič pa je sam izkoristil kazenski strel in povišal na 6:0. Za piko na i je vratar Lamoureux drugič v sezoni ostal nepremagan in ljubitelji hokeja v Tivoliju so svoje hokejiste nagradili z zasluženim aplavzom.

Tokratna predstava je za Ljubljančane odlična popotnica pred nadaljevanjem; zdaj so na lestvici prehiteli KAC, tako da bo torkov dvoboj v Tivoliju z Linzem derbi vodilnih ekip prvenstva.

Ne spreglejte