Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 4. 2012,
17.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings Washington Capitals Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL končnica

Sobota, 28. 4. 2012, 17.00

7 let, 12 mesecev

Izjemen Quick, Kings povedli 1:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rangers so v zadnji tretjini zadeli v razmaku 90 sekund in Capitals na prvi tekmi polfinala vzhoda premagali 3:1. Za zahodu s presenečenji nadaljujejo Kings. Za 1:0 so Blues odpravili 3:1.

Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice izločili prvopostavljene Vancouver Canucks. Odločeni so, da niz presenečenj nadaljujejo proti St. Louis Blues v polfinalu zahodne konference. Začeli so na pravi način. V St. Louisu je Jonathan Quick zaustavil 28 strelov domačega moštva, Slava Vojnov in Matt Greene pa sta dosegla svoja prva zadetka v končnici. Anže Kopitar je igral slabih 22 minut in imel pet strelov na nasprotnikov gol.

Prek Davida Backesa so Blues sicer povedli, a omenjena "kralja" sta poskrbela za izenačenje (po dveh tretjinah 1:2). Zmago in vodstvo v seriji z 1:0 je v zaključku potrdil Dustin Penner (imel je še dve podaji). "To je bila super tekma. Malo bomo proslavili, vendar le pet minut, potem pa se bomo že osredotočili na ponedeljkovo tekmo," je strnil Jonathan Quick, ki je za pet zmag na šestih tekmah letošnje končnice zaklenil svoj gol. Na tekmo dovoli le 1,49 gola oziroma je 95-odstotno uspešen pri branjenju. Kapetan Dustin Brown ga je pohvalil z naslednjimi besedami: "Prednost je, če imaš takšnega moža v golu. Na začetku tekme smo ga potrebovali. Zaustavil je nekaj dobrih strelov. Grizli smo do konca in zmagali."

Druga tekma med St. Louisom in moštvom Anžeta Kopitarja sledi v noči na torek.

Na prvi tekmi drugega kroga na vzhodnem delu je ekipa New York Rangers premagala Washington Capitals s 3:1. V razmaku 90 sekund zadnje tretjine sta zadela Brad Richards in Chris Kreider, kar je bilo dovolj za zmago domačih. Pred tem je Artem Anisimov v 13. minuti drugega dela igre dosegel prvi gol, za goste pa je štiri sekunde pred koncem te tretjine izenačil Jason Chimera. Srečanje ni bilo posebej napadalno, saj je Henrik Lundqvist zbral 17 obramb, Braden Holtby pa drugi strani pa le 11.

Ne spreglejte