Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 1. 2014,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Chicago Blackhawks Pittsburgh Penguins Winnipeg Jets

Nedelja, 5. 1. 2014, 15.48

8 let

Goleada pingvinom, morski psi boljši od prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni prvaki lige NHL Chicago Blackhawks so po kazenskih strelih izgubili proti San Joseju. Uvodni obračun večera je s 6:5 pripadel Pittsburghu.

Najboljša ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Chicago je ponoči doživela poraz. Branilci naslova iz Chicaga so na domačem ledu po kazenskih strelih izgubili proti San Joseju z 2:3. Z zmago po podaljšku s 4:3 proti Vancouvru se je Anaheim točkovno izenačil s Chicagom. Chicago Blackhawks so na tekmi vodili z 2:1 vse do 52. minute, takrat pa je izenačil Brent Burns in izsilil podaljšek. V njem odločitev še ni padla, zato pa je pri kazenskih strelih, kjer sta bila za goste uspešna Logan Couture in Joe Pavelski. Za San Jose je bila to prva zmaga v vetrovnem mestu po treh letih.

"To je bila naša najboljša obrambna predstava v United Centru po kar nekaj letih," je po tekmi pojasnil trener San Joseja Todd McLellan in dodal: "Težko je zahtevati popolnost, a njej se moraš približati, kolikor se da. Igralci so to tokrat naredili, a še vedno je bila to zelo težka naloga. Zavedaš se, da si v določenih segmentih igre igral precej dobro, če dosežeš le dva gola in premagaš Chicago."

Tako kot Chicago ima tudi Anaheim skupaj 67 točk. Novi dve so racmani dosegli proti Vancouvru, a bili blizu neuspeha. Gosti iz Kanade so vodili z 2:0 in 3:2, vendar so se Kalifornijci zbrali in naredili preobrat. Podaljšek je izsilil Nick Bonino (ob zadetku je na tekmi prispeval še podajo) 1:27 minute pred koncem rednega dela, mož odločitve pa je bil Corey Perry, ki je zmagoviti zadetek zabil 1,3 sekunde pred koncem podaljška.

Za najkoristnejšega igralca lige iz leta 2011 je bil to že osmi odločilni gol v sezoni in 30. od začetka sezone 2010/11, s čimer je vodilni v ligi. "Videl sem, da je do konca le še nekaj sekund, zato sem vpil, naj mi podajo plošček. Vedel sem, da moram takoj streljati, kar sem tudi storil," je po zmagovitem zadetku povedal Perry, ki je zadel malce z leve strani po podaji Ryana Getzlafa z modre črte.

Največ zadetkov so gledalci videli v Pittsburghu, kjer je najboljša ekipa vzhodne konference s 6:5 premagala Winnipeg. Junaka tekme sta bila povratnik po poškodbi Jevgenij Malkin in James Neal s po dvema goloma in podajo.

Carolina je z 2:1 ugnala zadnjeuvrščeno ekipo centralne skupine Nashville, Aleksander Semin in Jeff Skinner sta prispevala po gol in podajo. Edmonton, s 33 točkami druga najslabša ekipa lige, pa je premagal tretjo ekipo vzhoda, Tampo Bay s 5:3. Jordan Eberle je dosegel dva gola, Taylor Hall pa gol in podajo.

Ne spreglejte