Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kopitar Belorusija Bratislava

Sobota, 7. 5. 2011, 19.54

8 let

Glave gor, danes je nov dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski reprezentanti so prvič na prvenstvu razočarala navijače, saj proti Avstriji niso prikazali igre, ki jih je na dosedanjih štirih tekmah krasila. Proti Belorusiji bodo morali biti znova pravi.

Avstrija je edina reprezentanca, ki po štirih tekmah še ni osvojila niti točke, na peti pa ji je le uspelo. A žal prav proti Sloveniji, proti kateri je prišla do maksimalnega izkupička. S porazom bi že izpadli iz elite, tako pa se je v skupini za obstanek položaj zelo zapletel, saj imajo vse štiri reprezentance po eno zmago.

''Za nami je težka tekma, še posebej psihično. Igralci se dobro poznajo med seboj, med njimi gre za osebno dokazovanje, oziroma še sam ne vem, kako naj se izrazim. Bistvo je, da se nismo držali dogovora. Preveč je bilo napak in izključitev ter premalo izkoriščenih priložnosti. Igra ob igralcu več je bila na začetku slaba. Tu moramo iskati razloge. Avstrijci so za razliko od nas izkoristili ''power-play'', hkrati pa tudi zadeli v polno ob šestih igralcih na ledu. Tu se je naredila razlika, na koncu je odločila ena napaka. Pri rezultatu 2:2 pa si take napake ne moreš privoščiti. Hkrati bi tudi sami morali realizirati kakšno priložnost več, a ko ne gre, pač ne gre. Jutri je nov dan in po tem, kar smo prikazali danes, smo lahko veselil, da je jutri še en dan. Usodo imamo v svojih rokah, od nikogar ne bomo odvisni. Glave moramo dati gor, dobro se moramo pripraviti na obračun in skušati proti Belorusiji zmagati,'' je bil po obračunu razočaran Matjaž Kopitar.

Tičarja bodo skušali usposobiti

Oba zadetka je tokrat dosegla prva napadalna trojka, v drugi pa se je še kako poznala odsotnost Roka Tičarja, ki je ledeno ploskev zaradi poškodbe trebušne predpone moral zapustiti ob koncu prve tretjine. ''Ne vem še natančno, kaj je z Rokom. Skušali ga bodo usposobiti, vendar pa je prvenstvo takšno, kakršno je. Za nami je že pet tekem, tokrat pa je prišlo prvič do takšne poškodbe. Vse bomo skušali narediti, da zapolnimo napade in odigramo v nedeljo kot je potrebno,'' še ne ve slovenski selektor, ali bo ''Tiki'' v nedeljo lahko pomagal soigralcem.

Ne spreglejte