Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 10. 2009,
21.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 11. 10. 2009, 21.33

8 let

Garderobo bodo postavili na glavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rezultatska kriza hokejskega kluba Acroni Jesenice je vodstvo moštva z Ledarske 4 prisilila k ukrepanju. Troščinski in Firsanov naj bi bila na izhodnih vratih.

Pri tujih okrepitvah v jeseniškem klubu letos niso imeli srečne roke. Tako so se že pred časom za sodelovanje zahvalili ruskemu vratarju Borisu Tortunovu, vse pa kaže, da "prelepo Gorenjsko" zapuščata tudi Kazahstanec Andrej Troščinski in nemški Rus Konstantin Firsanov. Omenjenih hokejistov namreč ni bilo na zadnji tekmi avstrijske lige EBEL, ki so jo Železarji z 1:4 izgubili proti Linzu.

V 12. krogu lige EBEL jeseniški "head coach" Ildar Rahmatullin sicer še ni mogel računati na povratnika Andreja Hebarja in novo vratarsko okrepitev, Američana Dova Grumeta Morrisa, ki pa z moštvom že trenirata in bosta v torek bržkone z Železarji že odpotovala v Celovec.

Da misli športni direktor jeseniškega kluba Zvone Šuvak s spremembami nadvse resno, je dokazal z izjavo za javnost, ki jo objavljamo v celoti.

Šuvak nam je že pred tem v pogovoru zaupal, da o menjavi strokovnega štaba nikakor ne razmišlja: "Ko sem to funkcijo nastopil, sem napovedal, da bom postavil strokovni štab, ki bo deloval na dolgi rok. Zaenkrat trenerska trojka Rahmatullin, Varl in Prusnik deluje odlično, prav tako pa tudi zdravniška služba in fizioterapevti. Ni naključje, da smo trenutno edina ekipa v ligi EBEL, ki nima poškodovanih igralcev." Trener Rahmatullin tako pri Šuvaku uživa popolno podporo, medtem ko za nekatere igralce prihodnost v jeseniškem klubu nikakor ni zagotovljena.

"Ramo" rabi čas

"Mislim da je bil pristop igralcev že od začetka prvenstva na visokem nivoju, le pričakovanja javnosti so bila prevelika," pa je za spletno stran jeseniškega kluba nedavno razlagal glavni trener in pojasnil: "Potrebno se je zavedati, da gre za relativno mlado ekipo, ki potrebuje nekaj časa, da dobi občutek in izboljša svoje hokejsko znanje. To pač ne bo šlo drugače kot tako, da bodo mladi fantje dobili čim večjo minutažo, pa čeprav igranje s tako ekipo seveda prinese več porazov. Kvaliteta in hokejsko znanje ne prideta čez noč, gre za postopek, ki terja čas. Nisem pa preveč zadovoljen s tujimi okrepitvami v moštvu. Fantje morajo spoznati, da bo treba dajati vse od sebe, kajti gre za težko ligo, ne pa za sprehajanje po ledu. Tujci v ekipi bi morali poskrbeti za kakšen zadetek, ali pa kar je najmanj, če jim že ne uspe zadeti – vsaj preprečiti, da bi zadel nasprotnik. Zaenkrat me še ne skrbi preveč, da bi nam zmanjkalo časa in bi zamudili zadnji vlak za končnico."

Jeseničani tako tudi po 12 krogih lige EBEL ostajajo pri vsega treh točkah. Dosegli so le eno zmago,doma proti Albi, v prvem krogu pa so v Zagrebu izsilili podaljšek in si s tem priigrali točko. Morda se bo Železarjem počasi le odprlo, prihod Andreja Hebarja in ameriškega vratarja Grumeta Morrisa pa navijače rdečih navdaja z optimizmom.

Ne spreglejte