Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 16.26

8 let

Garali do konca in uspeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti jeseniškega Acronija so v drugem krogu lige Ebel premagali KAC. To je prva zmaga jeseničanov v sezoni.

Na Jesenicah je na zadnjih tekmah navada takšna, da začetni plošček vrže eden izmed slovenskih vrhunskih športnikov, tokrat je ta čast pripadla smukaču Andreju Jermanu, pri jeseniškem klubu pa so poskrbeli še za dve novosti. Predstavili so namreč novo klubsko himno, ki jo je pripravila skupina Kocka, igralci pa na ledeno ploskev pridejo po taktih skupine Sidharta. In tako kot sta bili udarni obe glasbi, tako so železarji začeli tekmo proti tradicionalnemu tekmecu s severne strani Karavank. Nekaj odličnih akcij in lepih strelov so ogreli gostujočega vratarja Andrewa Vernerja, a tudi gostje, ki jih je na Jesenicah bodrilo okrog 200 navijačev, so imeli nekaj lepih priložnosti, a je bil v domačih vratih sila zanesljiv Robert Kristan.

Obe moštvi nista izkoristili niti številčnih prednosti, tako da je bil rezultat po prvih dvajsetih minutah kar realen, o čemer priča tudi razmerje strelov, 13:10 v korist domačih. V drugem delu je bil tempo še nekoliko boljši, navidezno premoč pa so imeli gostje, kar je bila posledica štirih izključitev na domači strani, medtem ko so Celovčani na kazenski klopi sedeli le dvakrta. Kljub temu pa so zadeli železarji, gostujočega vratarja je matiral Gregor Polončič, ki je ob igralcu manj ušel gostujočim branilcem in z natančnim strelom poskrbel za eksplozijo med domačimi navijači. Ko je Robert Kristan v 27. minuti ubranil še kazenski strel, je bilo to naznanilo, da bi se hokejistom Acronija tokrat le izšlo.

Kristan je bil suveren, obramba je svoje delo opravljala zelo dobro, rdeči pa so žalovali še za dvema izjemnima priložnostma, najlepšo pa je zapravil Matthiasson, čigar strel je Verner mukoma ukrotil. V zadnjem delu so gostje vse stavili v napad, kajti zaostanek je bil minimalen, toda jeseniški obrambni zid, z izvrstnim Kristanom je bil čvrst kot jeklo. Železarji so svoje priložnosti v zadnjem delu iskali v protinapadih, a niso uspeli zadeti, zato pa so v 55. minuti izpeljali izjemno akcijo, ki jo je učinkovito zaključil Goličič, a to še ni bil konec. Korošci so znižali minuto in pol pred koncem, v zadnji minuti poskusili še brez vratarja, toda železarji so vzdržali in se veselili prve zmage v letošnjem prvenstvu.

Ne spreglejte